Norsk
Blog
Barn og unge er for late!

Barn og unge er for late!

Skrevet av Bernt Erik den 19 januar 2011 klokken 11:51

Tom Nordlie som er kjent innen fotballverdenen har kommet noen meget krasse kritikker av blant annet den norske skole hvor han mener skolen er altfor dårlige til å legge opp til fysiske aktiviteter.

Dette medfører at unge får altfor lite trening av kroppen og kommer fort i altfor dårlig form. Tom Nordlie mener vi begynner å få like tilstander her i Norge som i USA. Der har også fedmen tatt overhånd og ført til et stort problem blant de barn og unge.

Han mener at for mange barn og unge blir kjørt for ofte til og fra skolen, de kjøres til og fra aktiviteter på fritiden og at barn og unge beveger seg for lite. Er vi rett og slet for late og ikke orker å røre på oss? Frister det heller med en liten spillrunde enn å løpe en tur i parken? Selv kunne jeg sikkert ha trengt mer mosjon enn det jeg har i dag, men når det gjelder barna er de jo i full aktivitet på skolen med lange friminutt og hvor du kan utfolde seg på fotballbanen eller i bakken hvor kongen på haugen er populær. Derfor mener jeg at utsagnet ikke helt stemmer det med skolen og føler skolen gjør bra for å opprettholde aktiviteter. Når det kommer til fritiden ser jeg litt av samme tendensen som Tom Nordlie kritiserer. De vil heller at jeg skal kjøre barna i stedet for å ta bena fatt selv om vennene kanskje ikke bor lengre enn en kilometer unna. Noen ganger ender det med at vi kjører.

Hva mener du? Er det slik at samfunnet faktisk er blitt for late i forhold til hvordan det egentlig burde være?

Addicted to video games, not sports?

HQ