Norsk
Blog
Forbud mot SMS bak rattet - lurt/dumt?

Forbud mot SMS bak rattet - lurt/dumt?

Skrevet av Bernt Erik den 24 januar 2011 klokken 12:22

Hvor mange av dere har bil? Hvor mange av dere snakker i mobilen mens dere kjører bil? Selv hender det at jeg tar telefonen når jeg kjører bil, men da er det på veier hvor det er lite trafikk, men jeg er veldig sjelden på telefonen når jeg kjører bil. Er det noe jeg ikke gjør i det hele tatt bak rattet, så er det å skrive sms-er. Nå ser det ut til at det fremmes et lovforslag om forbud mot nettopp sms-ing bak rattet og det synes jeg i grunnen er veldig greit.

For det krever full oppmerksomhet når man kjører bil og det å sitte med sms-ing synes jeg er skummelt. Jeg vet om mange som ikke bryr seg om å snakke i mobilen (uten handsfree) når de kjører og tekster sms-er som bare det. Selvsagt må det bli opp til hver enkelt hva man gjør bak rattet og jeg skal ikke si hva som er rett eller galt i og med at det hender jeg også snakker i mobilen når jeg er på tur.

Når det kommer til et slikt forbud, tror jeg er lurt med tanke på forebyggning av ulykker. For det jo veldig viktig å holde fullt fokus på veien når man kjører bil og dette er viktig både for deg selv og dine medtrafikkanter.

Tror du det er lurt å forby teksting av sms-er bak rattet, eller vil det bare være å pisse i snøen og ikke noe som vil bli opprettholdt av den enkelte sjåføren?

HQ