Norsk
Blog
Elever følger ikke med - surfer i stedet

Elever følger ikke med - surfer i stedet

Skrevet av Bernt Erik den 26 januar 2011 klokken 12:35

Hvor mange av dere har IKKE en bærbar PC som du bruker på skolen? Da jeg gikk på skolen, var vi heldig om vi fikk en time eller to med data i uka. I dag er en bærbar PC allemannseie. Så og si alle bruker PC-en på skolen og surfer på alskens nettsider, sosiale medier m.m.

I media har dette ført til en del debatter om hvor vidt dette er fornuftig eller ikke. For det negative med bruk av PC-en i skoletida er at elevene ikke følger med i timen og heller surfer på nettet. Dette mener en del forskere er veldig negativt og at lærerne preker til døve ører. Nå spekuleres det i om surfingen bør få konsekvenser med stengte nett (som kun åpnes i fritimer og pauser).

Det er også blitt spekulert helt i å forby bruk av PC i timene og heller legge til rette for timer der man kan gjøre det.

For går man på skolen, så er det også viktig å følge med i timen og det gjør man ikke om man sitter og surfer på PC-en i stedet og befinner seg på sosiale nettverk som Facebook, MSN, Skype eller andre steder som fjerner oppmerksomheten til undervisningen.

Bruker du PC på skolen og mener du det er rett og stenge av nettverket slik at man ikke kan surfe i timene? Om du bruker PC-en og surfer, får du med deg det som skjer i undervisningen?

HQ