Norsk
Blog
Mobbing på nettet - et stort problem!

Mobbing på nettet - et stort problem!

Skrevet av Bernt Erik den 11 februar 2011 klokken 14:05

Tidligere i dag fikk jeg en melding av en jente jeg kjenner og som lurte på om det gikk an å få ut en IP-adresse. For en venninne av henne har opplevd svært grove meldinger og blitt trakasert på det groveste på blant annet Formspring. Dessverre er det ikke bare, bare å få ut IP-adresser og krever en del for å få til det. Hvis meldingene blir for grove og trakaserende, ba jeg henne å si til venninnen om å kontakte politiet. For slikt går det ikke an å holde på i lengden. Eller så bare la meldingene komme og ikke bry seg (om det er mulig).

Selv vet jeg om flere som både blir terget og mobbet på nettet via forskjellige sosiale medier. Både på Skybyen, Formspring og andre fora så vokser mobbingen stadig til nye høyder. Skjønner ikke hva de som mobber egentlig er ute etter. Snakk om dumskap å mobbe andre på den måten. Hadde jeg stått øye til øye med en mobber, så hadde han fått huden full og virkelig passet sitt påskrevet. For meg så er det å oppføre seg meget viktig og spesielt med tanke på hva som lagres på nettet og som kan brukes i mot deg senere i livet.

Jeg har også blitt med i en gruppe som heter for "Bry deg" på Facebook og jeg er den som heller prøver og hjelpe de som blir mobbet og får de til å tenke på noe annet. For som jeg alltid sier, om man IKKE bryr seg om meldingene man får og heller tenker på hvordan man selv er og at det finnes mange som liker en, så blir det til slutt at mobberen ikke får noe glede av å sende meldinger.

Om du blir mobbet, ikke bry deg om meldingene, ikke sett himmel og jord i bevegelse for å finne ut hvem mobberen er. La det gå si gang og til slutt blir mobberen så lei på grunn av manglende oppmerksomhet at han gir seg. Det er i alle fall mine erfaringer.

Vet du om noen som har blitt mobbet på nettet og hva synes du om dette? Har du selv blitt mobbet på nett?

Bildet er tatt fra Forskning.no sine nettsider!

HQ