Norsk
Blog
Ny stor billigkjede på tur til Norge!

Ny stor billigkjede på tur til Norge!

Skrevet av Bernt Erik den 22 mars 2011 klokken 10:27

Da er en ny dag her og nye utfordringer står for tur. Dagen i dag starter med mange telefoner, flust med mailer som skal sendes og en rekke andre oppgaver. I tillegg må jeg jo skrive en blogg også som seg hør og bør.

Leste nettopp på NA24 om at en ny stor Europeisk elektronikkjede - Media Markt som vil etablere seg her i Norge og ønsker å vippe kjeder som Elkjøp, Expert, Spacewold m.fl. av pinnen med meget billige priser, først på alt det nye innen elektronikkverden og sist men ikke minst god service. De planlegger å etablere over 20 butikker i Norge og starter først opp sentralt på Østlandet. Deretter kommer kjeden til å utvide og dekke de mest sentrale strøkene i landet vårt.

Selv om jeg synes dette høres spennende ut, så tror jeg de andre kjedene ikke kommer til å gi seg uten kamp og at vi kommer til å oppleve en durabel kamp om kundene. For oss som handler elektronikk, tror jeg denne kampen vil bli veldig positiv med tanke på at vi får billigere varer. En liten usikkerhet er om det blir innført "veeeldig" billige varer som ikke holder mål, for vi har jo hørt om "billige" merker som har ført til brann m.m. i husholdninger på grunn av elendig kvalitet.

Husker dere Lidl? Det var også en stor kjede som prøvde seg på det Norske markedet, men de måtte gi tapt på grunn av konkurransen med de andre kjedene. Tror dere at Media Markt vil bli en døgnflue slik Lidl ble i sin tid eller vil kjeden kunne kjempe seg inn i hjertet på oss elektronikkfrelste nordmenn som kjøper oftere mobiltelefoner enn vi kjøper truser? Jeg bare spør jeg. Selv gleder jeg meg til å se hva de kan bidra med og ønsker selvsagt billigere elektronikk velkommen, men da ikke på bekostning av dårligere kvalitet. 2012 er planen at Media Markt skal åpne butikker her i Norge.

Er det flere enn bare meg som er spente på den nye elektronikkjeden? Brukere dere mye penger på elektronikk som mobiltelefoner, TV-er, spillmaskiner, lydanlegg m.m.?

HQ