Norsk
Blog
10 øre pr. liter for bensin!

10 øre pr. liter for bensin!

Skrevet av Bernt Erik den 12 april 2011 klokken 21:40

Ja, du leste riktig. For i Venezuela subsidierer staten kjøringen slik at det koster kun 10 øre pr. liter drivstoff. Er ikke det billig så vet ikke jeg. I Norge må vi punge ut med over 14 kroner literen og vi er et av verdens rikeste land og som i tillegg har selger olje. Hvorfor denne forskjellen? Er det den norske regjeringen som er for grådig eller er det Venzuela som ikke trenger disse inntektene til landet sitt.

Et annet land hvor det er billig drivstoff, er Saudi Arabia. De betaler kun 75 øre pr. liter og i krigsherjede landet Libya som nå sørger for de meget høye drivstoffprisene her i landet, er prisen på kun 90 øre pr. liter.

Du snakker om store forskjeller, men er dette god politikk om prisen på drivstoff hadde vært så billig i Norge. Ville det f.eks. ha ført til lavere levestandard for oss med at staten ikke hadde blitt med å støttet om skoler, veier samt andre velferdsgoder? Tror nok dessverre det. Leste i en artikkel om at mye av veiavgiften ikke går kun til veier, men andre ting som gjør at levestandarden vår er mye bedre enn f.eks. i mange andre land. Selvsagt går det en grense for hvor mye staten kan loppe oss da...

Selv om jeg til tider forbanner den høye drivstoffprisen, så vet jeg at mye av pengene jeg betaler inn går tilbake til oss igjen via flere goder i samfunnet.

Hva mener du, er bensin og diesel for dyr her i Norge?

Passer dette bildet på oss nordmenn for øyeblikket?

HQ