Norsk
Blog
Er vi nordmenn alt for naive?

Er vi nordmenn alt for naive?

Skrevet av Bernt Erik den 5 mai 2011 klokken 10:23

Det er mange som spør seg om det og at vi nordmenn er alt for godtroende. Flere ganger har dette kommet frem og hvor spesielt nordmenn har gått på limpinnen gang etter gang og blitt lurt på nett av ondsinnede folk som vil ta fra oss penga m.m. Skal innrømme at jeg også til tider kan være for godtroende, men jeg tenker meg ofte om to ganger før jeg godtar noe. Jeg er også veldig skeptisk til alt som er for utrolig til å være sant. For på mail får man fantastiske tilbud om det er det ene eller det andre.

Dessverre er det folk som går på dette og som rett og slett blir lurt opp i stry. De kan i verste fall tape på tusenvis av kroner på grunn av sin naive oppførsel.

Et annet spørsmål som nå har kommet opp er at vi nordmenn er for naive når det kommer til klimapolitikken. For de fleste av oss har alltid trodd at vi mennesker kan hindre global oppvarming og andre klimaendringer som nå er i ferd med å skje. Nå viser det seg at over halve kloden faktisk forkaster Klimapanelet IPCC. Årsak at de mener det hele er en stor spøk og at vi mennesker aldri i verden kan være med å påvirke klimaets syklus.

I DENNE ARTIKKELEN kan du faktisk lese om nettopp dette og der står det blant annet at den norske regjeringen faktisk har holdt skjult info om den manglende støtten IPCC har fått i det siste og at vi nordmenn fortsatt tror at vi mennesker kan påvirke klimaet til vårt beste.

Selv skal jeg ærlig innrømme at jeg tror jorden har sin egen syklus (sammen med solen og månen) som vi mennesker ikke kan påvirke. Det å forkaste alt som heter klimapolitikk er å ta steget vel langt synes jeg. Å bruke penger på å tilpasse oss det "nye" klimaet er nok lurt, men vi bør også fortsatt bruke litt penger på å minke alle former for skadelige utslipp som påvirker klimaet.

Hva mener du er vi nordmenn for dumme til å tro at vi kan påvirke klimaet på en positiv måte med å redusere utslipp. Eller vi rett og slett for naive som tror det?

HQ