Norsk
Blog
For dårlige...

For dårlige...

Skrevet av Bernt Erik den 27 mai 2011 klokken 11:37

De unge er faktisk altfor dårlige til å bruke hjelm. Selv har jeg to barn som sykler på landeveien og hvor det måtte være og disse passer jeg strengt på slik at de får på seg hjelmen. Akkurat dette er ikke alle like nøye med og i en ny undersøkelse viser det seg nemlig at bare to av ti i aldersgruppen 12-17 år som bruker hjelm. Det er ikke mye og nå mener man at dette må gjøre noe med og sørge for at flere bruker hjelm når de sykler.

Forskerne tror at hjelmene er får kjedelige og savner mer kule hjelmer som gjør det tøffere å bruke hjelm. Forskningen viser også at menn faktisk er flinkere til å bruke hjelm og fordelingen er at 53% menn bruker hjelm, mens 45% damer bruker hjelm. Er dette fordi at mannfolka rett og slett er mer redd for helsa enn det damene er eller bruker ikke damene hjelm for ikke å ødelegge hårsveisen?

Hvordan er du til å bruke hjelm når du er ute å sykler? Selv prøver jeg å passe på og bruker hjelm når jeg sykler. Når det kommer til barna, ja så MÅ de bruke hjelm om de skal sykle en liten tur!

HQ