Norsk
Blog
Ungdom er ikke late!

Ungdom er ikke late!

Skrevet av Bernt Erik den 1 juni 2011 klokken 14:29

Det har lenge vært sagt at dagens ungdom er forferdelige late og spesielt når det kommer til skolearbeid. I en senere forskning kommer det frem at dette faktisk ikke er tilfelle og ungdom tar ansvar. De har blitt veldig flinke og spesielt når det gjelder lekser og sist men ikke minst mye mindre skulking. For dette har vært et problem blant ungdom og hvor de har fått på seg å være late i henhold til skolearbeidet. Forskningen sammenligner tilstandene som var for åtte år siden og frem til i dag hvor det har blitt en markant forskjell i positiv favør.

Hva tror du kan være årsaken til dette? Forsker Tormod Øia ved NOVA (Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring) sier at årsaken kan være at samfunnet hele tiden forandrer seg og at ungdommene tilpasser disse forandringene meget godt. I tillegg er ungdom veldig aktive i dag i forhold til hva de var tidligere og da spesielt i form av at de deltar i en eller annen idrett som fenger.

Selv vet jeg hvor hardt det var å holde fult fokus på skolen i niende klassen og første året videregående, den tiden som i følge forskningen er den verste. Min mor var veldig flink til å backe med opp og ga meg mye støtte til å gjøre en god jobb på skolen noe som hjalp godt. Selvsagt var jeg også aktiv og spilte mye fotball på den tiden samt var med på mye annet.

Er du skolelei nå og hva tror du skal til for å få opp gnisten når neste skoleår starter? Hva tror du kan være årsaken til at ungdom har blitt flittigere til å jobbe med skolearbeid nå enn tidligere?

HQ