Norsk
Blog
Tar du vare på bildene dine?

Tar du vare på bildene dine?

Skrevet av Bernt Erik den 29 juni 2011 klokken 17:25

Det finnes flere av dere som er veldig flinke til å fotografere. Jeg har blitt imponert mange ganger over deres evner til å fange øyeblikkene. Selv tar jeg mange bilder og kameraene jeg bruker er Canon PowerShot SX210IS og Fujifilm FinePix S100FS i tillegg til min Sony Ericsson Xperia X10. Alle disse kildene gir meget gode bilder og i løpet av et år blir det tatt utrolig mange bilder.

For et par år siden opplevde jeg manges store mareritt, nemlig at den ene harddisken på PC-en min sluttet å fungere. Dessverre hadde jeg noen bilder på den og disse gikk fløyten. Det vil si at jeg har mistet tre måneder av min families liv. For noen er kanskje ikke dette lang tid, men for oss var det tragisk at så mange bilder bare ble borte på grunn av at harddisken sluttet å virke sånn plutselig.

Faktisk kan en harddisk uten forvarsel slutte å fungere og om du ikke har tatt backup av bilder, dokumenter m.m. så kan du i verste fall miste dette. Derfor er det meget viktig at du tar backup av bildene dine eller andre ting på PC-en du er redd for å miste. Selv har jeg en rekke eksterne harddisker som jeg bruker og på disse har jeg blant annet massevis av bilder og viktige dokumenter. Når det kommer til bilder, har jeg faktisk alle våre bilder liggende på to forskjellige harddisker. For om den ene skulle ryke, så har jeg fortsatt bilder liggende på den andre.

Jeg har til og med overført alle bildene våre på en annen harddisk som jeg skal levere til mine svigerforeldre. For om huset vårt plutselig skulle brenne, så har jeg fortsatt bildene trygt forvart hos de og det er små sjanser for at det begynner å brenne samtidig.

Hvordan er det med deg? har du tatt godt vare på bildene dine og hvordan har du gjort det? Har du opplevd å miste bilder eller andre viktig lagringer på grunn av harddiskkræsj?

HQ