Norsk
Blog
Ung til Sinns!

Ung til Sinns!

Skrevet av Bernt Erik den 24 januar 2007 klokken 14:43

Som vanlig snakker jeg masse med folk både her til lands og i utlandet og inne mellom får jeg høre at jeg er for gammel til å spille. Spørsmålene som jeg som oftest får er; Neimen, spiller du, er du ikke for gammel til det? For med mine 34 år er jeg vel kanskje det ... eller? For før i tiden var en som spilte en nerd som befant seg ned i en mørk kjeller med en PC som pumpet ut det ene spillet etter det andre, mens brillene ble presset hardt på nesen og konsentrasjonen satt på prøve. I dag er man ikke en nerd dersom man spiller, klart hadde jeg spilt så og si hele døgnet rundt, kunne jeg vel ha havnet i kategorien nerd, men det gjør jeg ikke. Spillingen er min hobby og mitt arbeid og ingen skal komme å si at jeg er for gammel til å spille. Når jeg får det spørsmålet om jeg er for ung til å spille, sier jeg nesten bestandig at jeg er ung til sinn og kommer nok til å ta med meg PC'en ned i grava når den tid kommer. For spillingen er en del av livet mitt og det har det vært de siste 20 årene. Det andre spørsmålet jeg får med tanke på at jeg spiller, er "men hva med familien din når du spiller?" Ja hva med den? Det er ikke det at jeg sitter på timesvis og spiller. I løpet av en uke kan det hende at jeg får til å spille 10 timer tilsammen og det er ikke så mye. Resten av tiden bruker jeg på familien min og sørger for å tilbringe mest mulig tid i lag med den. Så skal sant sies at det er stort sett gamle folk som har ristet på hodet, når jeg forteller at jeg bruker litt av fritiden min til å spille og de er vel fortsatt litt gammeldagse og ser for seg en familiefar sørge for økonomien, mens kjerringene lager mat, vasker hus og tar av seg barna. Heldigvis er det ikke slik hos familien min og det er jeg glad for.

I dag ble jeg stoppet i bilbelte-kontroll og lensmannen på Snåsa kunne som vanlig konstatere at jeg satt godt fastspent i bilbelte på lik linje med barna. På nyhetene i det siste har det vært så mye snakk om å bruke bilbelte og jeg kan ikke skjønne hvorfor man ikke bruker det. Er man feig dersom man gjør det eller er det slik at man ikke gidder å ta det på seg? Alltid lurt på dette. For meg er det en refleks. Straks jeg setter meg inn i bilen, klasker jeg bilbelte ned i festet og tenker ikke ett sekund på ikke å gjøre det. Til og med barna blir fulgt nøye med om de har på seg bilbelte. Dette må lærer med morsmelken. Nei, folkens! Bruk bilbelte, man vet aldri hva man kommer ut for!

Som dere sikkert vet, tester vi i Gamereactor ut barnespill og i mine øyne er disse spillene like viktig for de små barna og ikke minst oss foreldre, som spillene er for dere andre. Med dette har jeg og Børge Fjeld hatt den store gleden å kunne teste ut barnespill og på samme måte som spill for eldre barn og unge, så finnes det gode og dårlige barnespill. Mange har stilt seg kritiske til at vi anmelder barnespill og det kan jeg faktisk ikke skjønne. Spill er spill, om spillet er for en syvåring eller for en på 16 år, kommer det på det samme. Målet vårt i Gamereactor er å skrive om alle spill som omfatter alle aldre og da kommer barnespillene inn som en viktig rolle. Hvis man ikke ønsker å lese om barnespill, ja så ikke gjør det da - det er mitt råd. Jeg digger å se hvordan barnespillene blir utviklet og hvordan kvaliteten er med tanke på at barna ikke er like kresne som oss eldre. Men barnespillene bør også gi de små glede av å spille samt at opplæringen bør være tilpasset de. Det finnes nok av spill som bare roper etter lommeboken og som bare kanskje inneholder noen få timer spilling. Disse spillene er det viktig å få opplyst om og hvilke spill vi anbefaler foreldre og barn. Faktisk finnes det noen foreldre her på sidene våre og de er nok sikkert også interesserte i å vite om hvilke spill de skal kjøpe til barna sine. Da er det godt å vite at vi kan komme med råd om dette.

Omsider ble jeg ferdig med Need for Speed Carbon og må nok ærlig innrømme at spillet var bra. Men det var en ting som skuffet meg litt og det var avslutningen på historien. Den var tam. Hadde forventet meg en skikkelig avslutning, spesielt med tanke på hvordan historien bygde seg opp. Er det bare meg som er skuffet over den? Ellers ser jeg igjen frem mot et nytt Need for Speed, for kan ikke få nok av bilspill. Hvis du ikke har fått det med deg - Juiced 2 er på tur og det gleder jeg meg som en liten unge til. I tiden fremover vil du kunne lese mer om Juiced 2, for vår svenske redaktør - Petter Hegevall er nå å prøver ut spillet - heldiggris!

Nå er det heller ikke lenge til februar-utgaven av Gamereactor er på gata. Under tre uker til det og jeg ser frem til et blad med masse snacks...!

For de av dere som leste bloggen min - en riktig god dag til dere og kos dere godt på denne kalde januardagen!

HQ