Norsk
Blog
Vi er forsvarsløse...

Vi er forsvarsløse...

Skrevet av Bernt Erik den 9 august 2011 klokken 11:43

Ja ja, da fikk jeg nettopp inn en melding som sa at det har vært en giganteksplosjon på solen klokken 10:08. Eksplosjonen klassifiseres som X4 noe som er veldig sjeldent. I disse tider hvor solen er svært aktiv, oppleves veldig mange X3 og dette er eksplosjoner som ikke er så alvorlige.

X3 eksplosjoner skader oss og vår skjøre elektronikk sjelden, men når vi får X4 eksplosjoner, ja da kan flere ting ryke samtidig. Alt fra satelitter, strømnett til elektronikk kan fort bli ødelagt under slike eksplosjoner. Det romforskere nå håper på er at denne eksplosjonen ikke pekte mot jorden, for da er vi ekstra eksponert og kan i verste fall føre til ødeleggelser.

For meg beviser dette at solen faktisk er et meget stort faremoment for oss mennesker på lik linje som vi er avhengig av den varme kulen på himmelen. Hadde en enda større eksplosjon skjedd, ja så kunne all elektronikken på jorden ha blitt ødelagt og vi mennesker hadde blitt sendt tilbake til steinalderen hvor eneste måten å få tak i mat var å jakte og fiske. Samlet drikkevann fra himmelen og virkelig levd primitivt. Hadde du klart deg da?

Jeg hadde nok klart meg, men gud for en utfordring det hadde blitt med fire barn å mette. Heldigvis ville menneskeheten ha kommet seg på føttene, men det ville sannsynligvis ha gått noen tiår før alt var som før igjen.

Rundt 12-tiden vil vi få vite om satelittene, strømnettet og elektronikken har klart seg og selv må jeg si at jeg kjenner litt sommerfugler i magen bare å tenke på hvilke konsekvenser solen kan gi oss om den skulle begynne å vise muskler. Selv om vi mennesker er en sterk rase, så er vi også veldig forsvarsløse når alt kommer til sin rett.

Hva ser du på som den største faren for menneskeheten og tror du det er andre ting som kan slå oss ut?

HQ