Norsk
Blog
Færre prøver på skolen eller...?

Færre prøver på skolen eller...?

Skrevet av Bernt Erik den 6 september 2011 klokken 12:05

Kristin Halvorsen i SV som jeg også er med i, kom nylig med et forslag om at de ønsket færre prøver på skolen og hvor heller lærerne skulle bruke enda mer tid på læring i stedet. For i dag brukes mye tid på prøver og som igjen kunne ha vært brukt annerledes på f.eks. hjelpe de som ikke helt klarer å holde tritt.

Flere mener også at man får et større skille mellom elevene med å ha mange prøver og at skolen burde begrense bruken av prøver. Det er noen år siden jeg gikk ut skolen, men jeg kan ikke huske at det var for mange prøver. I perioder føltes det kanskje slik ut, men hvis man ser på skoleårene samlet sett, så skal jeg ikke klage og synes antallet prøver var greit.

Men nå som jeg selv har barn og hvor de fleste er i skolealder, får jeg føling med at det faktisk er en del prøver og spesielt for datteren min som nå går på ungdomsskolen. Hun har opp til flere prøver hver uke.

Hva mener du, burde det ha vært mindre prøver i skolen? Eller må det være slik det er for å få gode nok elever? Har du/dere mnage prøver hver uke eller synes du det er helt greit som det er?

HQ