Norsk
Blog
Dette kan bli ekstremt rett og slett!

Dette kan bli ekstremt rett og slett!

Skrevet av Bernt Erik den 7 september 2011 klokken 15:38

Huff, som om ikke det er nok at Sør-Norge har regelrett blitt oversvømt av regn i sommer. Nå ser det ut til at den tropiske syklonen Katia er på tur mot Norge og Vestlandet. I verste fall kan syklonen føre med seg veldig sterk vind og opp til full storm og utrolig mye nedbør. I verste fall kan det komme opp mellom 50 - 70mm nedbør i døgnet mens syklonen surrer innover land på Vest og Nord-Vestlandet.

Denne sommeren kan fort beskrives som dårlig for Sør-Norge med mye regn. Temperaturmessig har det ikke vært så ille, men regnet har ført til flom og ødeleggelser en rekke steder. Her i Nord-Trøndelag har vi vært spart for veste av uværene, men det har regnet litt her også i perioder.

Nå er altså en tropisk syklon på tur til oss og den forventes å komme innover Norge i løpet av mandag, tirsdag og onsdag. Så får vi bare håpe at den svekker seg slik at det ikke blir så ille, selv om at jeg frykter at det kommer til å bli meget vått og vindfult for de av dere som bor på Vestlandet.

Hvordan har vært vært der du bor i sommer? Har du opplevd ødeleggelser på grunn av all nedbøren som har ploppet ned over Sør-Norge?

Slik så syklonen Katia ut for to dager siden (bildet) og nå er den opp i kategori 1 på skalaen hvor 5 er størst. Den vil garantert vokse og tiltrekke seg energi fra varmt hav i dagene fremover og da kan det bli en skummel syklon når den kommer til Norge i begynnelsen av neste uke

HQ