Norsk
Blog
18 års aldersgrense for å sole seg!

18 års aldersgrense for å sole seg!

Skrevet av Bernt Erik den 11 oktober 2011 klokken 13:15

Selv er jeg ikke noe stor fan av soling i solarium og har ikke brukt så altfor mye tid av mitt liv til nettopp denne aktiviteten. Selvsagt liker jeg å ha litt farge på kroppen og prøver så godt jeg kan å utnytte solen om sommeren, men om vinteren blir det mindre mulighet for det, naturlig nok.

Har også fått påpakning av Ann Helen om å komme meg til legen på grunn av en "i hennes øyne" skummel føflekk. Jeg vet om føflekken og burde vel egentlig ha karvet meg til legen med den, men som vi mannfolk er så kryper vi ikke til legen før vi er døden nær. Har dog lovet Ann Helen å få sjekket opp føflekken så er jeg i alle fall på den sikre siden.

Hudkreft er nok den viktigste årsaken til at styresmaktene i California nå setter en stopper for barn/unge under 18 år om å sole seg i solarium. For etter mye forskning på området har det nå funnet en klar sammenheng mellom hudkreft og for mye soling i blant annet solarium. Selv om jeg er bra sikker på at dette kanskje ikke gjelder så mye gutter, så er det nok jentene som det kanskje blir verst rammet her av denne aldersgrensen.

Liker du å ta sol i solarium og tror du at det i Norge vil bli 18 års aldersgrense for å bruke solarium? Er dette et fornuftig grep av styresmaktene i staten California? Hva mener du?

HQ