Norsk
Blog
Forbudt å blåse opp ballonger!

Forbudt å blåse opp ballonger!

Skrevet av Bernt Erik den 11 oktober 2011 klokken 20:34

Hvem som barn likte ikke å blåse opp ballonger? Det er ikke mange. Selv jeg elsket å blåse opp ballonger og spesielt til spesielle anledninger. Det er mye moro man kan ha med ballonger og barna elsker jo disse. Selv om to av mine barn sliter litt med å blåse opp, så prøver de og det skal de få fortsette med.

Dette vil det nå faktisk bli forbudt, for skal vi tro et nytt EU-direktiv. For fra nå av får ikke "barn" under 14 år lov til å blåse opp ballonger. Årsak er at barna kan kveles om de får ballongen i halsen. Om man er uheldig nok så kan man kveles av det utroligste, men at noen har blitt kvalt av å blåse opp ballonger har jeg søren meg aldri hørt om. Har du? Det samme direktivet gjelder også for festfløyter hvor barn under 14 år ikke får lov til å bruke disse.

Når det gjelder kosebamser, må de som lager disse innrette seg med at kosebamsene MÅ kunne vaskes slik at ikke bakterier m.m. kan spres via disse. Dette er også noe EU har bestemt via dette direktivet og dette synes jeg er helt greit. Malin har en kanin hun er utrolig glad i og denne vaskes jevnlig, noe som også trengs.

Selv skal jeg ærlig innrømme å si at jeg synes alt dette er bambus som far til fire barn. Selv om man skal passe på barna, så skal man da ikke være overbeskyttsom eller hva? Nei, la barna få prøve og feile og via det lære hvordan livet er. Det å blåse opp ballonger kommer jeg heller ikke til å nekte barna selv de minste om de vil prøve. En del av lærdommen er jo å blåse opp ballonger.

Hva synes du om dette tåpelige direktivet? Bambus eller noe du selv synes er smart. Er det andre lover og regler du synes er utrolig til å være sant?

HQ