Norsk
Blog
Spill jeg savner oppfølger til - Del 1

Spill jeg savner oppfølger til - Del 1

Skrevet av Bernt Erik den 21 oktober 2011 klokken 09:51

Takket være min kompis Stian (Andzel her på Gamereactor), så fikk jeg en ide på en bloggserie. Som dere for lengst har fått med dere, så er jeg en gamer og gjerne bruker litt av fritiden min til å spille spill på PC-en eller konsollene mine. Opp igjennom årene har jeg spilt mange spill, veldig mange spill og det er spill som jeg har hatt stor kjærlighet til og som jeg så absolutt kunne ha tenkt meg oppfølgere til.

En av de spillseriene som hos meg vekker sterke minner er uten tvil Command & Conquer. Jeg husker så godt den dagen spillet ble lansert. Jeg dro ned til Elkjøp, stod der forventningsfull mens køen stadig ble mindre og mindre. Året var 1995, dagen 31. august. Jeg gikk bort til spillhyllene i butikken, tok opp det tykke pappcoveret til spillet og så bak på bildene. Siklet rant i strie strømmer ut av munnvikene mine. Dette var spillet jeg hadde ventet på og gledet meg som bare det til å kunne dra på hybelen å spille.

Vel tilbake på hybelen og 400 kroner fattigere, slo jeg på min Compaq Pressario DX2 66MHz PC, åpnet coveret forsiktig og lot den gode luften av nytt spill med manualer formelig spre seg i rommet. Jeg var i ekstase og bannet på at PC-en ikke startet fort nok. Trykket på CD-rom knappen og ut kom skuffen, ut med platen fra coveret og rett i CD-romen. Endelig var tiden kommet og jeg skulle sette meg ned med et spill som til den dag i dag har betydd utrolig mye i min spillhistorie.

Westwood Studios het utvikleren og fra den dagen Command & Conquer slapp ut til oss gamere, fra den dagen var jeg solgt til denne serien hvor det har blitt utgitt ni spill og tilleggspakker. Det siste spillet dukket opp 18. mars 2010 og fikk tittelen Command & Conquer 4: Tiberian Twilight og i det spillet savnet jeg den skikkelige basebyggingen som disse spillene var så kjent for samt det å samle resurser.

Hva var så årsaken til at jeg husker spesielt Command & Conquer så godt. Det første var grafikken (grafikkhore som jeg var/er), det andre var spillbarheten og mulighetene med å bygge bygninger, bygge opp en stor hær med soldater og kjøretøy og for det tredje, spillet var revolusjonerende da det kom med fete animerte mellomsekvenser kombinert med ekte skuespillere og en underholdende/spennende historie. Ingen andre spill hadde dette og som igjen fikk oss spillere klistret til skjermen fra første sekund.

Så nå går jeg og håper på at et nytt Command & Conquer-spill snart ser dagens lys og at det kan bli likt f.eks. Blizzards Starcraft 2, men selvsagt i ånden av Command & Conquer. Jeg elsker basebygging og jeg elsker å kunne bruke mine taktiske egenskaper på å angripe fienden slik jeg vil og da helst med en gedigen hær. Jeg ønsker meg masse fete mellomsekvenser som setter historien i et godt søkelys. Får jeg et slikt nytt Command & Conquer-spill så blir jeg hoppende glad.

Hvem vet? Kanskje jobber nå Electronic Arts med et nytt Command & Conquer-spill og kanskje har de hørt på hva vi fansen ønsker og lager et spill slik vi kjenner det fra de gode gamle dager fra denne populære serien. Jeg håper så inderlig!

HER er et klipp fra det aller første Command & Conquer som kom til PC 31. august 1995! Mye har skjedd på den grafiske delen og nå håper jeg på å kunne gjenoppleve gamle minner med et nytt spill!

Er det en spillserie du gjerne ville ha sett en oppfølger til og som du verken har sett eller hørt noe til de siste årene?

HQ