Norsk
Blog
Flere og flere snuser!

Flere og flere snuser!

Skrevet av Bernt Erik den 23 oktober 2011 klokken 13:03

Faktisk sier statistikken at flere faktisk snuser enn røyker. Hele en av tre unge snuser faktisk og det er søren meg mange spør du meg. Det er Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS) som har kartlagt hvordan vanene til de unge er i dag og kommet frem til dette oppsiktsvekkende resultatet. Tallene strekker seg 18 og frem til 30 år. Hele 31 prosent sier at de snuser regelmessig, og 15 prosent gjør det daglig. Tilsvarende tall for røyking er henholdsvis 25 og 12 prosent. Det vil si at det faktisk blir mindre og mindre kuult å røyke sammenlignet med det å snuse. Er dette en trend du også merker.

Et annet oppsiktsvekkende resultat er at en av ti faktisk har prøvd rusmidlet cannabis og dette tallet er dessverre på tur opp.

Selv kan jeg med hånden på hjertet si at jeg aldri i hele mitt liv har verken røyket eller snuset. Rettere sagt, jeg var passiv røyker i min barndom og det tror jeg har sørget for at jeg selv har klart å holde meg unna. Som prinsipp har jeg satt meg at jeg aldri skal prøve heller.

Hva mener du om resultatene, er det slik du også hadde forventet tallene eller ble du nå litt overrasket. Snuser eller røyker du?

HQ