Norsk
Blog
Snøen kan dra dit peppern gror...!

Snøen kan dra dit peppern gror...!

Skrevet av Bernt Erik den 3 november 2011 klokken 13:56

Okei da sjø, jeg skal ærlig innrømme å si at jeg liker snøen så denne overskriften er kanskje litt missvisende når kommer til min mening. Når det gjelder andre, så er det en del som mener at snøen faktisk kan dra dit peppern gror og vil helst ha sommer hele året.

Jeg for min del liker snøen godt og synes den er fint å se på, mye moro man kan gjøre i snøen og at det gjør at vi får en forskjell mellom årstidene. Snø er i mine øyne like viktig som sommer, høst, og vår. Spesielt rundt juletider kan det komme masse snø slik at man får en koselig og god julestemning.

I det siste har du sikkert lurt på hvorfor høsten er så mild. Årsaken er blant annet positiv NAO (vestavindsbelte) samt at jettstrømmene nå har en sør og sørvestlig retning noe som sørger for at vi hele tiden får påfyll av milde vinder. Høytrykk i øst og lavtrykk i vest gjør også at et sørlig vindfelt settes opp og prer seg over vårt land. Det fører altså til lite med snø. Om senhøsten og vinteren med nordvestlige vinder blir det snø foruten østafjells. De ligger i le. Nord, nordøstlig og østlig er også vinder som kan føre med seg snø og kalde temperaturer om senhøsten og vinteren.

For de som vil ha snø, så er det bare å håpe at jettstrømmene skifter retning slik at vinder fra nordvest, nord, nordøst og øst får komme til, da først vil snøen få godt fotfeste. Før det skjer, må vi nok belage oss på lite med snø og heller mer regn.

Som mange av dere vet, har jeg ført værstatistikker siden 1987 og det har medført at jeg har sett en del forandringer i været samt de forskjellige variasjonene. Ved ca. hvert 11. år har sola kraftige utbrudd og nå i 2011 og 2012 er solen på det kraftigste når det kommer til utbrudd. Dette påvirker klimaet på jorden og fører til forandringer. Så har vi El Nino og La Nino som også er værfenomener som påvirker klimaet på moder jord. Med kombinasjon av disse elementer kommer denne vinteren dessverre til å bli en god del mildere enn normalt og gi både regn/snø om hverandre. Spesielt i kyststrøkene blir det i år veldig lite snø.

Hvordan er det med deg? Ville du helst hatt snø for å kunne stå på snowboard, slalomski m.m. eller synes du det er greit slik det er nå med bar bakke og milde temperaturer?

Slik ser langtidsvarslet ut for Snåsa på Storm.no og som du kan se er det lite med minusgrader og snø

HQ