Norsk
Blog
Battlefield 4 er under utvikling!

Battlefield 4 er under utvikling!

Skrevet av Bernt Erik den 10 november 2011 klokken 13:12

Nå er det ikke gått mange dagene etter at Battlefield 3 kom ut for salg og selv har jeg blitt bitt av basillen og spilt spillet når jeg har hatt muligheten. DICE har klart seg meget bra med BF3 og det jeg liker veldig godt er grafikken (som en grafikkhore jeg er), lyden og måten man spiller på. I tillegg er rankingsystemet også herlig og det ligner godt på Battlefield 2 med flyvingen og selve bevelgsene. Battlefield 3 er og blir en klassiker i mine øyne og jeg er hekta så til de grader.

Da jeg tidlig i morgentimene leste at EA-sjefen Frank Gibeau under et foredrag kunne fortelle at Battlefield 4 var under utvikling, fikk jeg nærmest frokosten i vranga. For selv om målet for DICE og EA er å strangle Infinity Ward og Activision med Battlefield-serien, så er jeg litt i tvil om det er så lurt å gi ut spillet f.eks. årlig. For da tror jeg de ikke vil klare å gjøre spillserien så spesiell som den er i dag.

Hadde jeg vært DICE og EA, ville jeg heller brukt det nærmeste året på å finpusse på Battlefield 3 samt gitt ut tilleggspakker noe som ville ha gjort levetiden betraktelig lengre. Nå med kanskje årlig utgivelse, så er jeg redd for at de kommende spillene ikke blir like bra og med langt flere bugs som de tidligere spillene.

Hva med at de heller lager et Battlefield: Bad Company 3 i stedet og heller vente med Battlefield 4 til om ca. tre år. Da har utviklingen gått enda noen steg videre hvor man kunne ha løftet serien enda noen hakk. Frostbite 2 kunne f.eks. ha blitt brukt i et nytt Bad Company og hvor man har basert på samme gameplay som i Bad Company 2. Jeg ser for meg ca. ett og halvt år mellom hvert nye Battlefield-spill.

PS! Ubisoft har også sagt at de kommer med et nytt Assissin's Creed til neste år.

Hva mener du? Er det dumt av DICE og EA å f.eks. gi ut et nytt Battlefield-spill i året eller synes du det er helt greit?

HQ