Norsk
Blog
Hvem tror du mest på?

Hvem tror du mest på?

Skrevet av Bernt Erik den 21 november 2011 klokken 15:17

Det er mange som mener noe om været for tiden. Spesielt meteorologene i Storm og Yr har en tendens til å melde forskjellig. Dette synes jeg som "værinteressert" er spennende å følge med på, for med stort sett samme tilgang til værsatelitter så burde de melde likt(?). Å melde vær er ikke enkelt og jeg kjenner mange meteorologer som jeg inn i mellom snakker med, hvor jeg selv får litt input i tingenes tilstand. Jeg har ført værstatistikker siden vinteren 1987 og med det har jeg selv opparbeidet meg en del kunnskaper om været og de forandringene som har skjedd opp igjennom årene.

Denne høsten har her i Norge vært veldig mild, spesielt i forhold til i fjor og året før hvor vi hadde negativ NAO (kalde østlige vinder), mens nå er NAO-en mer positiv enn negativ og sørger for at landet vårt pøses på med milde sørvestlige vinder. Dette medfører også at det blir lite med snø og mer regn spesielt fra Vestlandet og nordover.

Etter å ha gransket værvarslingen for denne uken og kommende helg, så ser jeg en stor forskjell mellom Storm (TV2) og Yr (NRK) her på Snåsa. For Storm melder snø og minusgrader, melder Yr regn og plussgrader. Hvordan kan det ha seg at det blir så stor forskjell. Vanskelig å si, men det blir i alle fall spennende å se hvem som får rett.

Hvem tror du får rett mellom Storm og Yr og føler du at du kan stole på meteorologene?

Her er noen bilder som beviser det samme...

HQ