Norsk
Blog
Graver vi vår egen grav?

Graver vi vår egen grav?

Skrevet av Bernt Erik den 25 november 2011 klokken 17:38

Skal jeg være helt ærlig så er jeg litt bekymret og spesielt med tanke på siste dagenes nyheter som har poppet opp rundt omkring. Du har kanskje en anelse på hva jeg tenker på?

Jeg tenker selvsagt på Ubisofts beslutning med å skrinlegge PC-utgavene til I Am Alive og Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier. Ubisoft mener nemlig at piratkopieringen tar knekken på fortjenesten til PC-plattformen og at det IKKE går an å tjene penger på å produsere spill til PC lengre. Piratkopieringen har lenge vært utbredt til PC, men det er også stadig flere og flere som piratkopierer spill til konsoll. Er dette noe som vil undergrave oss som spillere og sørge for at ingen tørr å produsere spill til PC og konsoll i fremriden?

Selv synes jeg det er synd at man graver sin egen grav så ettertrykkelig og sørger for at det blir produsert mindre og mindre spill til f.eks. PC slik Ubisoft har valgt å gjøre.

I mine øyne finnes det en løsning, i alle fall en delvis løsning. For spill som Battlefield 3 hvor det finnes mye onlinespilling, er det ikke like enkelt for pirater og bruke kopierte spill. Er dette veien å gå? Vil man med flere slike spill hvor onlinedelen er like viktig som singleplayerdelen unngå at spillene blir til de grader lastet ned av pirater eller det dette også noe som ikke vil fungere?

Hva mener du? Holder vi på å grave vår egen grav eller er det bare Ubisoft som kun er tafatte og ikke tørr å satse på en spillplattform som har mange titalls millioner spillere verden over har og bruker aktivt til spilling?

Bildet nedenfor stammer fra I Am Alive

HQ