Norsk
Blog
Gamereactorbruker på TV!

Gamereactorbruker på TV!

Skrevet av Bernt Erik den 12 desember 2011 klokken 10:11

Den snille og artige nissen Nolli!

Jeg bor på Snåsa og som noen av dere vet så er Snåsa en tospråkelig kommune hvor vi både har bokmål og samisk. Selv kjenner jeg flere samer og en av de som jeg har veldig godt kontakt med er min venn Jon Isak aka Luovtak. Han er på lik linje med meg en gamer hvor vi kan sitte å spille Battlefield 3 om kveldene. I tillegg har han blitt litt av en skikkelig TV-stjerne og det på Samisk BarneTV som blir sendt hver dag klokken 16:55 på NRK Super.

I disse juletider sender Mánáid-tv sin egen julekalender og denne omhandler nissene den alltid negative nissen Morri, den lure Snorri, den sympatiske jentenissen Lilli og til slutt den godtroende og humoristiske Molli (spilt av Jon Isak). Gjennom seks episoder skal disse fire nissene hjelpe selveste julenissen og finne ut hva barna ønsker seg til jul. Ikke enkelt dette der og nissene sliter litt. Om de ikke klarer å få samlet nok julegaveønsker, truer julenissen med å stenge ned avdelingen med de fire nissene. Det går jo ikke an og tappert kjemper de fire nissene med å få tak i nok julegaveønsker fra barna.

Denne julekalenderen har blitt en stor hit på samisk TV og NRK Super. Etter å ha sett noen episoder så skjønner jeg det godt med tanke på hvordan TV-serien er lagt opp. Humor, sang og flott julestemning er det som sørger for at barn som voksne liker serien godt. Selv synes jeg Jon Isak gjør en kjempejobb som Molli og rollen kunne ikke ha passet han bedre. Så til alle barn om du er samisk eller ikke, sjekk ut den samiske julekalenderen som sendes på NRK Super og hvor det nå er to episoder igjen og disse sendes 14. og 21 desember.

Godt jobbet Jon Isak og artig å se deg på TV.

Her kan dere blant annet se en av episodene hvor du kan se brukere vår Luovtak i aksjon: Mánáid-tv 07.12.11 - samisk julekalender

Følger du med på noen julekalendere på TV-en? Hvilken julekalender synes du er best og som burde ha blitt sendt til neste år dagene før jul?

HQ