Norsk
Blog
Mammaer slår barna!

Mammaer slår barna!

Skrevet av Bernt Erik den 16 desember 2011 klokken 10:31

I en rapport som nylig ble lagt frem av Norsk institutt for forskning om oppvekst viser det seg søren meg at mammaene er faktisk verst når det kommer til å slå sine barn. For meg er det helt uaktuelt å slå mine barn og har aldri gjort det og kommer aldri til å gjøre det.

Da jeg vokste opp som barn var det titt og ofte at man fikk smake bjørkeriset om man ikke hørte etter eller fant på noe som ikke var lov. Husker godt en episode jeg og noen av mine venner lekte nede ved naustene ved sjøen (da jeg bodde i Malm) og dette fikk mine foreldre vite om. Jeg fikk selvsagt ikke lov til å leke der på grunn av det var nærme sjøen og et godt stykke unna bebyggelse. Da mamma og pappa fikk vite om det, så fikk jeg først skikkelig kjeft, så ble det ris på blanke messing (pappa som gjennomførte risingen) og det var med skikkelig bjørkeris. Det ble ganske ømt å sitte på baken noen dager etterpå husker jeg, men jeg holdt meg unna naustene for å si det slik.

Om jeg har tatt skade av en slik behandling eller ikke, skal jeg ikke si, men for meg er dette helt utenkelig å gjøre på mine barn. Heldigvis lærer man hvordan man selv skal takle slike ting på sin egen måte, men å slå, gi ris eller andre former for pryl hadde ikke falt meg inn.

Til forskningen, ble jeg overrasket over at det er mødrene som faktisk slår mest sine barn, men det kan jo kanskje komme av at det er de som er mest hjemme med barna også da, selv om det IKKE under noen omstendigheter er lov til å slå sine barn. Huff, det finnes bedre måter å oppdra et barn på enn å slå. Er veldig glad for at finnes lover som beskytter barna her og dette er noe alle foreldre bør vite om og heller finne andre løsninger på avstraffelse.

Hva mener du, er du sjokkert over at det er mammaene som slår sine barn mest? Hva er din stilling til at barn blir slått for å bli rett oppdradt? Finnes det andre metoder for å få barna til å skjønne hva som er rett og galt?

Les mer om dette HER!

Barnet nedenfor så da tilsynelatende veldig hamonisk ut...

HQ