Norsk
Blog
Det brenner i disse juletider!

Det brenner i disse juletider!

Skrevet av Bernt Erik den 17 desember 2011 klokken 12:03

Det er mye jeg i grunnen er "redd" for om man kan si det, men en av mine aller verste mareritt er brann og spesielt når man ligger og sover. For å bli vekket til rett tid er meget viktig. Jeg den siste tiden blant annet installert nye røykvarslere, kjøpt inn et ekstra brannslukningsapperat som samt sørger for å slå av lys og ting som bruker strøm om natten.

I en artikkel jeg leste i T-A.no stod det at veldig få sjekker røykvarslerne. Mange tror at røykvarslerne fungerer slik de skal gjøre. Dessverre er det ikke alltid slik og er det en ting jeg er nøye på så er det å sjekke ut om røykvarslerne fungerer og gir lyd fra seg. For om noe skulle skje, så er det viktig å vite det i god tid slik at man kan komme seg ut på et eller annet vis. I tillegg har jeg lagt slagplaner i og med at soverommene til oss voksne og barna ligger i andre etasje på hvordan komme seg ut uten å skade seg.

Nei, mitt aller verste mareritt er brann og håper inderlig at jeg eller noen andre IKKE får oppleve det. Det er så ødeleggende og kan gi varige "sår" resten av livet. Vær forsiktig, sjekk alltid røykvarslerne en gang i måneden og vend på brannslukningsapperatene minst en gang i året. Sjekk og se at trykket stemmer på brannslukningsapperatene og følg de retningslinjer som dere har i familien deres om en brann skulle oppstå. Har planene klare og drill dette alle sammen. Spesielt i disse juletider skjer det dessverre mange flere branner enn normalt og da er det viktig å passe på og vite hva som skal gjøre om ulykken skulle være der.

Så nå håper jeg alle får en kjempeflott jul hvor sikkerheten er på topp.

Hvordan er det hjemme hos deg? Har dere diskutert hvordan dere skal opptre i f.eks. en brann? Sjekker dere røykvarslerne og brannslukningsapperatene? Hvilke forhåndsregler har dere i tilfelle brann? Hva er ditt verste mareritt?

HQ