Norsk
Blog
Kjør forsiktig eller dø!

Kjør forsiktig eller dø!

Skrevet av Bernt Erik den 10 januar 2012 klokken 16:25

Et av budskapene til Trygg Trafikk er at man skal kjøre hensynsfult, aktpågivende og varsom og i dag lanserte nettopp denne forbyggende "etaten" et nytt spill for deg som nettopp har kjørt opp for bil eller skal gjøre det. Faktisk ble jeg ringt opp av P4. De hadde fått med seg at jeg dro rundt og holdt spillforedrag til foreldre, barn og unge og de ville høre hva jeg syntes om spillet og kanskje kommer jeg på radioen, hvem vet...

Spillet er faktisk bygd opp som et brettspill hvor du kaster en terning. Før du starter motoren på bilen din som flyttes etter terningens øyne, så må du huske å feste på deg sikkerhetsselen. Dette la jeg ikke merke til og etter å ha kastet med terningen og kjørt av gårde, hørte jeg sirener og der ble jeg søren meg stoppet av politiet. For at jeg ikke hadde på meg sikkerhetsselen før jeg kastet terningen og startet spillet, fikk jeg en bot.

I virkeligheten er jeg veldig flink til å bruke serler og kjører ikke en meter før selen er på. Det samme gjelder for de som sitter på. Nå har jeg altså testet ut spillet og kan anbefale deg det. Inn mellom i spillet får du se noen ganske så kraftige videoklipp som får deg til å tenke. Skal ikke si noe mer og anbefaler deg å prøve spillet.

Om du er inn for et brettspill med terningkast og som enten nettopp har kjørt opp eller skal gjøre det, så vil jeg anbefale deg spillet. for de av dere som gjerne vil ha adrenalinkick ut av brettspill, så får dere ikke det her, noe du ikke får i Monopol heller.

Spillet er også veldig lærerikt og etter hvert som du spiller, samler du poeng. Jeg fikk over 207 000 poeng. Så nå vil jeg at du skal prøve og se hvor mange poeng du får og kanskje får du også litt lærdom på kjøpet om hvordan du kan bli en flink trafikkant.

Faktisk er dette et så bra spill at det burde ha blitt obligatorisk på skolen hvor man brukte en time på å spille det. Forebyggende trafikksikkerhetsarbeid er veldig viktig!

Real life auto - Trygg Trafikks bilspill!

Lykke til!

HQ