Norsk
Blog
Vil begrense unge førere i trafikken!

Vil begrense unge førere i trafikken!

Skrevet av Bernt Erik den 14 januar 2012 klokken 13:54

Faktisk sier statistikken det. For den sier at det er flest unge menn som blant annet havner i ulykker eller dør. Dette er slettes ikke noe bra, men kommer det av denne gruppen rett og slett er hasardiøse i trafikken og slettes ikke hensynsfull, aktpågivende og varsom i traikken som regelen heter? Selv var jeg en ung sjåfør for en del år siden og opplevde at det å kjøre litt røffere var moro, spesielt på åpne plasser hvor jeg fort dro litt i håndbrekket bare for å få skrenset litt og ta noen breie sladder.

Nå mener flere forskere at unge menn bør ha begrenset frihet i trafikken. Det vil si at de bør få fartssperrer på bilene sine, alkohollås og sist men ikke minst få forbud å ha med seg passasjerer. Selv synes jeg dette er mer høl i hodet enn fornuftig. At det kanskje finnes noen unge fører som gjerne vil vise seg frem for jentene og kjører litt ekstra fort, kjøre med alkohol i blodet eller gjøre noe annet som de mener er tøft, det vil det alltid gjøre. Å gå så langt som disse begrensningene mener jeg ikke er den beste løsningen. Jeg mener det å kjøre bil en modningsprosess og når man får begrensninger, så hemmer man også modningen. Dessverre er ikke alle like modne av guttene og noen vil nok heller helle mer mot "fjortiser" når det kommer til tankegang enn modne trafikkanter, slik vil det alltid være. Det å straffe en hel gruppe mener jeg ikke er på sin rett. Da får det bli opp til lovens lange arm å ta rotta på de "umodne" sjåførene som ikke viser tegn til nåde i trafikken. Politi og vegvesen bør gjør en enda større jobb med å fange opp de unge umodne sjåførene samt drive enda mer på holdningskampanjer slik Trygg Trafikk nå gjør med blant annet et eget spill myntet på unge sjåfører eller de som nå prøver å ta lappen -> Spill Real Life Auto her!

Unge sjåfører skal ha lik rett til å kjøre bil og det er først etter at du har tatt lappen at lærdommen i trafikken kommer. Jeg har enda ikke fått bot og jeg har kun hatt mindre uhell uten fare for liv, bil og helse generelt. Selv mener jeg at jeg er en god sjåfør og prøver med beste evne å kjøre etter forholdene og hvordan bilen reagerer med omgivelsene.

Synes du unge gutter er for tøffe og vil vise seg frem når de kjører bil den første tiden etter at lappen er sikret? Mener du det er riktig å ta såpass til strenge krav som å begrense de unges kjøring i trafikken? Hva mener du bør gjøres for at unge menn skal bli "flinkere" i trafikken og være hensynsfull, aktpågivende og varsom den første tiden?

Er jentene like ille som gutta i trafikken slik bildet illustrerer?

HQ