Norsk
Blog
Maxis, det er Sim City 5 som kommer ja?

Maxis, det er Sim City 5 som kommer ja?

Skrevet av Bernt Erik den 1 mars 2012 klokken 13:19

En av de spillseriene jeg opp igjennom min gamingkarriere har brukt med tid på (foruten Battlefield) er Sim City. Det første Sim City så dagens lys til Amiga og Mac i 1989 og ble fort en favoritt blant spillere verden over. For ikke så lenge siden kunne jeg lese på flere nettsider om at Maxis jobber med et eller annet og at de om ikke lenge skal annonsere et nytt spill. Jeg går og håper, håper og håper på at det er Sim City 5 som blir presentert.

Sim City-serien var unik på den måten at den lot deg få spille ordfører i en by du selv bygde opp og satte preg på. Selvsagt er det å være en ordfører ikke dans på roser og det krever at du virkelig følger med i timen. For å holde et samfunn gående med alt som hører med kan være innfløkt, men om du tar deg tid til å følge med på det som skjer, bygge de rette bygningene etter behov og høre på hva befolkningen din ønsker, så kan du nå langt og den lille landsbyen din kan bli til en stor metropol med store skyskrapere som pynter opp i horisonten.

I følge flere kilder innen gamingmiljøet sies det at et kommende Sim City 5 vil bruke en grafikkmotor kalt Glassbox med støtte for multiplayer, oppdaterbare bygninger og ikke-linjære transportveier. Om bare dette stemmer, kommer vi til å kunne fråtse i goodies.

Så nå er jeg utrolig spent på hva Maxis jobber med og bare de nå ikke kommer med at det er The Sims 4 som er på tur. Det bare MÅ bli Sim City 5 og om det så blir, ja så jubler jeg så høyt at jeg sikker på å bli hørt av alle her på Snåsa.

Kanskje får vi se og høre mer til hva maxis driver på med for tiden under den kommende spillmessen GDC som åpner sine dører om ikke lenge. I alle fall håper jeg det og krysser som sagt alt av fingre og tær på at det er Sim City 5 som blir presentert.

Hva tror du, er det Sim City 5 som snart blir annonsert eller tror du at det er The Sims 4 som er spillet Maxis jobber med?

Her er noen skjermiser som har florert på nettet angående Sim City 5

HQ