Norsk
Blog
Trenger vi spillkjeder som Game?

Trenger vi spillkjeder som Game?

Skrevet av Bernt Erik den 16 mars 2012 klokken 11:07

Etter å ha lest flere rapporter i det siste, så har det kommet frem at det fysiske salget av spill i f.eks. butikk har gått ned de siste årene. Game er en stor renspikket spillkjede som i disse tider sliter med å få endene til å møtes og i verste fall kan det hele ende opp med konkurs. Årsaken er rett og slett dalende salg av spill samt større konkurranse med kjeder som ikke kun har spesialisert seg på spillsalg..

Hvis man samler alt av spillsalg, så går dette en vei og det er rett til topps. Det vil si samlet fysisk og digitalt spillsalg øker år for år. Da kan man begynne å lure på om det er det digitale spillsalget som begynner å gjøre seg gjeldende. For statig flere og flere bestiller sine spill via onlinetjenester som Steam eller Origin. Selvsagt må dette føre til at butikkjeder som Game da taper salg.

Om denne utviklingen fortsetter, er det da liv lage for spillbutikker som selger spill over skranken eller må noe gjøres slik at spillkjedene ikke opplever det sammen som mange musikkjeder har gjort, nemlig gått konkurs på grunn av for dårlig salg? Trenger vi i det hele tatt spillkjeder som Game? Ja, defintivt.

Personlig synes jeg det er spesielt det å kunne stikke innom Game og slå av en "spillprat" med de som jobber der for så å høre om hva de selger mest, hvilke spill de bak skranken gleder seg til og snakke om spill som kommer. Det blir ikke på langt nær det samme som å bestille spillene over nett eller via Steam og Origin. Derfor synes jeg det nå er trist at Game er på konkursens rand.

Hvordan er det med deg, kjøper du spillene dine fysisk med cover eller synes du det er best å lagre spillene dine via Steam eller Origin? Hvem av disse kjøper du spillene, Steam eller Origin?

HQ