Norsk
Blog
Snus forbys!

Snus forbys!

Skrevet av Bernt Erik den 26 april 2012 klokken 13:44

Nå kan det bli riktig så ille for deg som bruker snus. For nå kommer det et forslag om totalforbud mot snus i Norge. Det er Nasjonalt råd for tobakksforebygging som kommer frem til at veksten blant "snusere" er stor og vil øke i årene fremover. Derfor vil de nå prøve å få til et forbud på bruk av snus. Selv om det er en markant økning i snusbruken, så synes jeg fortsatt det er litt merkelig at snus forbys og ikke røyk i og med at røyking faktisk er verre enn snusing. For ikke så lenge siden kunne vi lese om at i Sverige kan det gå mot et totalforbud mot snusen slik vi kjenner den i dag. For EU har kommet frem til at smakstilsetningsstoffer i snusen er forbudt å bruke og det vil si at den snusen som selges i dag som blant annet Etan og General ikke lengre vil bli produsert på grunn av dette forbudet.

Dette er veldig dårlig nytt for de som kjører over grensen for å kjøpe billig snus. For om svenskene slår igjennom med dette, tror jeg det ikke vil gå lange stunden før et evt. forbud kommer til EØS-landene hvor Norge er med i. Selv har jeg vokst opp som passiv røyker og har selv et prinsipp om aldri å prøve røyk eller snus.

Hva mener du til at snusen forbys? Er det veien å gå? Burde også røyken da forbys eller tror du at det vil være å strekke streken for langt? Snuser eller røyker du? Hva synes du om denne "snus moustachen"?

HQ