Norsk
Blog
Norge er fortsatt et u-land!

Norge er fortsatt et u-land!

Skrevet av Bernt Erik den 8 mai 2012 klokken 09:58

Etter å ha lest den gledelige nyheten om at den norske stat fordeler 5.2 millioner kroner på norske spillutviklere, så jubler jeg i mitt stille sinn. Dette er penger som virkelig burde ha blitt gitt for mange år siden og ført Norge opp fra u-land båsen innen spillutvikling. Svenskene, danskene og finnene har ligget lysår fremfor den norske spillutviklingen.

Etter at Trond Giske sa at spill er kultur, så har den norske stat innsett at de må bruke litt penger på å skape en gnist blant norske spillutviklere og noe som de hittil har klart selv om staten nærmest kaster inn småpenger. Beløpet som denne gangen ble fordelt var 5.2 millioner kroner. Selv om det er mye i noens øyne, så er det forsvinnende lite i forhold til hva det koster å utvikle et spill og ikke minst reklamere for spillet når det er ferdig og klart til salg. Enda mer penger til spillutvikling er noe som garantert kommer til å betale seg tilbake i form av nye arbeidsplasser. Om spillet i tillegg selger godt, ja så tjener staten inn pengene og det kanskje mangedobbelt.

Derfor mener jeg at staten burde ha satset enda mer penger på spillutvikling og fått Norge opp og frem. For med Funcom og Artplant som viser vei, kan de andre utviklerne også nå ut i lyset og bli oppdaget av oss spillere. For i Norge har vi mange utrolig begavede og kreative sjeler som nærmest venter på å få sjansen til å utvikle spill. Gi dem en sjanse, sats på spillutvikling og se at Norge til slutt kan bli en stor nasjon innen spillutvikling som igjen vil generere penger tilbake til staten.

Hva mener du, satser staten for lite penger på spillutvikling eller synes du det er spot on? Om du hadde hatt muligheten, ville du ha blitt spillutvikler og hvilken sjanger ville du ha utviklet spill til?

Skjermisen stammer fra Funcoms nye online rollespill The Secret World!

HQ