Norsk
Blog
Kan dette føre til katastrofe?

Kan dette føre til katastrofe?

Skrevet av Bernt Erik den 10 mai 2012 klokken 12:39

Som dere sikkert har fått med dere så er jeg interessert i vær og vind. Jeg har ført værstatistikker siden 1987 og har fulgt med på alt som påvirker klimaet. Solen er av en slik art at den selvsagt påvirker klimaet på jorden, men forskerne vet ikke helt hvor mye den påvirker. Da tenker jeg spesielt på variasjonene mellom veldig varmt klima og kaldt klima med istider. Rundt hvert 11. år har solen meget høy solflekkaktivitet og denne aktiviteten er litt mer skummel enn andre kosmetiske aktiviteter som skjer. Spesielt med tanke på at når solen er aktiv, skjer det også en del kraftige utbrudd. I de siste dagene har det dukket opp en skikkelig stor flekk på solen som man kan se med det blotte øyet om man for eksempel bruker solformørkelsesbriller. Det problematiske med denne gedigne flekken er at den peker mer og mer mot jorden. Bare siden onsdag har denne flekken hatt kraftige utbrudd målt til det nest høyeste på utbruddskalaen. Om et mye kraftigere utbrudd skjer og i tillegg hvor flekken peker rett mot jorden, ja så kan det får katastrofale følger. I verste fall kan vi miste all elektrisitet og det for flere år. All elektronikk kan bli ødelagt på kort tid. For noen år tilbake skjedde et kraftig utbrudd og det førte til strømstans i flere dager for befolkningen i Canada og Sør-Sverige. Store matereialle skader på elektrisitetsverkene forårsaket at strømmen var borte i flere dager.

Om et kraftig nok utbrudd skjer, kan dette i verste fall ramme en hel verden og tenk på alt som er avhengig av strøm. I verste fall kan det faktisk hende at enkelte steder på kloden ikke får tilbake strømmen på flere år. Hva vil da skje? Vi vil måtte ut i naturen for å finne mat, vi ville måtte tilvenne oss en mye annerledes livsstil enn det vi er vant med i dag. Vil alle mennesker kunne klare det? Vil det bli kaos rundt omkring? Høyst sannsynlig.

Derfor er det ikke bare jeg som er spent på hva som skjer på solen de nærmeste dager (ut 2012) og med den gedigne solflekken. De som studerer solen sier det buldrer skikkelig i solflekken og at et kraftig utbrudd er på tur. Så får vi bare håpe på at utbruddet ikke er så kraftig at det slår ut strømmen til jordens befolkning eller forårsaker andre katastrofale hendelser. Solen har jeg repsekt for og som for meg i dag er den største trusselen når det kommer til det livet vi lever i dag. Hvem hadde trodd at solen som gir oss den gode varmen nå om dagen etter en kald vinter og vår, kanskje foråsaker at livene våre blir snudd på hodet? I alle fall, så skal vi være glade for hvordan vi har det, for hvem vet hva morgendagen bringer.

Om du vil lese litt mer om "dommedagsprofetien" så kan du gjøre det på Storm.no!

Hvordan tror du menneskeheten ville ha taklet en verden uten elektrisitet? Hva ville du ha savnet mest av dine elektriske "hjelpemidler"? Er det andre ting som heller bekymrer deg mer?

Dette er forskerne redd for skal skje i 2012!

HQ