Norsk
Blog
Er vi villige til å betale?

Er vi villige til å betale?

Skrevet av Bernt Erik den 25 mai 2012 klokken 11:46

Å være aktiv gamer kan koste skjorta om man kjøper alt man liker. For et spill kan fort koste mellom 300-600 kroner etter hva det er og om det i tillegg spesialutgaver kan det hende du må punge ut med opp i mot 1000 kroner for spillet. I tillegg kommer spillutstyr i form av konsoller, spillpc-er, spillutstyr samt annet som er med på å gjøre spillopplevelsen komplett. I det siste har det vært en del klaging på at man MÅ betale for å få tilleggspakker. De som klager mener heller at man burde ha fått tilleggspakkene sammen med spillet og ikke måtte betale for ekstra innhold. Selv synes jeg dette er helt greit. For tilleggspakker er jo et tillegg til det ferdige spillet og det sier det seg litt selv at man må betale noen kroner for dette. Det jeg er mer ilter i er alle patchene som kommer etter at spillet har kommet ut på gata. Her mener jeg at spilldistributørene skal bruke mer tid på finpussing og sørge for at spillet "mer eller mindre" er perfekt når det slippes. Å betale litt for ekstra brett i f.eks. Battlefield 3 som allerede fra før av har gitt meg mye "gratis" underholdning gjør meg ingenting. Her er det forskjelige meninger og ikke alle som mener det jeg mener.

I juni kommer en tilleggspakke som jeg kommer gladelig til å betale for og det er Close Quarters som er tilleggspakke til Battlefield 3. Det kritikerne heller må se på er blant annet spill hvor man betaler månedlige beløp for å spille f.eks. Star Wars: The Old Republic eller World of Warcraft. Dette er spill som koster opp i mot 100 kroner hver måned å spille og da flyr pengene fort. Om du kun spiller et slikt spill, så blir det ikke rare beløpet i forhold til om du hadde kjøpt et spill hver måned. Trøsten for å betale et månedlig beløp er at man er sikret at nytt innhold hele tiden dukker opp uten å måtte betale for dette.

I en nyhet på Gamereactor.no så kommer det frem at EA og Dice muligens til å satse på Battlefield Premium (ryktes å bli annonsert på E3 messen som går av stabelen i begynnelsen av juni) og her må man høyst sannsynligvis betale en månedlig sum for så å få tilgang på diverse oppgraderinger, nye ting og tang som kan brukes i Battlefield 3. Jeg håper indelig ikke på at Battlefield etter hvert kommer med at man MÅ betale et beløp hver måned for å kunne være en del av tilleggspakkene som kommer, men at man kan kjøpe disse uavhengig av Premiumabonnementet.

Er du villig til å betale månedlige beløp til f.eks. Battlefield 3 for å få tilgang på tilleggsbrettene eller synes du dette er feil vei å gå? Spiller du spill hvor du må betale månedlige beløp for å spille (eks. World of Warcraft og Star Wars: The Old Republic)?

HQ