Norsk
Blog
Pinsestafett og kuldesjokk

Pinsestafett og kuldesjokk

Skrevet av Bernt Erik den 29 mai 2012 klokken 09:47

For to dagen siden var det over 20 grader med varmt og godt vær. I går var det regn og til dels sludd/haglbyger og veldig kjølig vær til å være slutten av mai. Vi fikk rett og slett kuldesjokk. Skal søren meg si at været skiftet fort. Årsaken til dette kraftige skiftet kommer av at det høytrykket som har gitt oss varmt vær har forflyttet seg vest for oss og mot Island. Dette setter opp en kald nordlig luft fra nordpolen og sørger for at den varme luften blir skubbet sørover (med god hjelp fra et lavtrykk i nord). Høytrykket stopper altså opp den milde atlanterhavsluften og gir oss veldig kjølig vær for årstiden. Dessverre er høytrykket stabilt og blir liggende en god stund til. Det vil si, at vi må belage oss på kjølig vær i alle fall en liten uke til.

I går var vi på noe som vi kaller Pinsestafett. Dette er en årlig tradisjon her på Snåsa og hvor nærmest alle som kryper og går kan bli med på fra første klasse og oppover. Dette er et populært arrangement og som samler veldig mange. I år ble det en litt kjølig affære. Mens deltakerne sprang, prøvde vi tilskuere å holde oss så varme som det gikk an. Ikke enkelt mellom sluddbygene!

Vi hadde to deltakere med på stafetten i år og begge to fikk med seg flotte premier hjem. Det var moro selv om det var kaldt. Mange lag var også påmeldt i år noe som beviser at Pinsestafetten er et veldig populært arrangement.

Hvordan var været hos dere i Pinsen og hva har dere gjort denne langhelgen?

Nedenfor et bilde av Emil (t.v) som løper med full fart.

HQ