Norsk
Blog
Lever og ånder for spill!

Lever og ånder for spill!

Skrevet av Bernt Erik den 22 juni 2012 klokken 11:10

Selv om mange fnøser av jobben min som annonseselger for Gamereactor, så bryr jeg meg søren ikke. Dette er livet og dette er det jeg lever og ånder for. Spill er kultur, det er en hobby, det er en livsstil og det er noe som invovlerer alle på ett eller annet vis om det er positivt eller negativt.

Jeg er stolt når jeg forteller at jeg jobber med spill. Det er noe som skjer hele tiden i spillverdenen om det er nye spill eller konsoller. Det vil alltid finnes spill i en eller annen form og mennesker vil alltid la seg underholde og da er spilling en naturlig del av hverdagen.

Mange klager på at spillkulturen står i stampe og ikke kommer seg av flekken på grunn av manglende "fantasi" og nytenking. Dette er selvsagt noe jeg delvis er enig i, men også uenig. For hele tiden kommer det nye konsoller, nye formater å spille på og nye spill (selv om sjangerne for lengst er brukt opp). Dette gjør at vi hele tiden har noe å se frem til. Å finne opp kruttet på nytt er vanskelig og noe som virkelig krever revolusjonernede tankegang. I tillegg koster slik tankegang penger og ikke alle innen spillverdenen har dette for å kunne satse. Eller har de nå det?

For meg er utviklingen unik på mange måter. Det finnes utrolig mange gode spill på markedet som både lærer oss og underholder på samme tid. Selv liker jeg stort sett alle slags spill/sjangere og har gjort det siden jeg var en liten pjokk. Jeg spiller på alle mine konsoller om det er alene, med barna mine eller sammen med venner. Artig uansett.

Mitt liv består altså mye av spill og jeg føler det er mitt kall og å være aktiv i spillverdenen. Det er viktig å få foreldre til å skjønne at barna også i tillegg til andre aktiviteter har godt av å spille. De lærer seg en viktig teknologi som finnes overalt og vokser opp med den om de spiller en halv time eller fire timer hver dag. Viktig er å få oppleve det spillverdenen har å by på om det er voldspill for oss eldre eller barne og familiespill for de yngre. Alle spill har sin plass i hverdagen og dette er for at vi mennesker kan utnytte det på best mulig måte.

Hva betyr spillverdenen for deg og kunne du ha tenkt deg ha jobbet med spill? Hvor mye av tiden din bruker du på å spille eller holde på med spillrelaterte ting?

HQ