Norsk
Blog
Hvor blir det av sommeren?

Hvor blir det av sommeren?

Skrevet av Bernt Erik den 3 juli 2012 klokken 13:08

Dette spørsmålet har jeg fått utrolig mye av i det siste og spesielt med tanke på at vi ikke har hatt skikkelig sammenhengede med varme (her i Trøndelagen) hittil i sommer. Selvsagt, det har vært varme dager, men disse har vært altfor spredte. Det har også vært kjølige dager, fuktige dager og sist men ikke minst dager hvor verken solen eller nedbøren har dukket opp, det vil si oppholdsvær. Vi solhungrige nordmenn vil jo ha masse sol og varme når det først er sommer og da skjønner jeg godt frustrasjonen når dette ikke dukker opp.

Været på kloden vår er delt opp i soner. I en sone kan det være fuktig og kjølig, mens i en annen sone er det varmt og tørt. Disse sonene forflytter seg etter hvert som det danner seg stabile høytrykk i tillegg til værfenomener som f.eks. El Nino og LA Nino. Så hvor er så varmen? Jo, den er blant annet for øyeblikket i USA hvor de tørker inn. Store skogbranner herjer der og dette medfører av vi på den andre siden av Atlanteren har et litt annet vær, det vil si veldig variert og med en god del innslag av pålandsvind. Om det stabile finværet forflytter seg er ikke umulig og da kan dette påvirke været vi har her i Norge. For det kan ikke bli noe verre enn det er nå hvor de i sør regner ned, hvor vi i midten av Norge har det forholdsvis kjølig og hvor befolkningen lengst i nord faktisk opplever snø.

Så nå går jeg og krysser fingrene for at den stabile varmen som nå ligger over USA forflytter seg slik at sonene forandres og kanskje sørger for at vi får det varmere og litt mer stabilt.

Hvordan er været hos deg og hvordan har det hittil vært i sommer? Kanskje har det vært perfekt spillvær?

HQ