Norsk
Blog
Er det vår feil?

Er det vår feil?

Skrevet av Bernt Erik den 11 juli 2012 klokken 15:56

Er vi blitt for kresne? Er spillene og konsollene blitt for dårlige i forhold til hva vi vil ha? For i følge spillutviklerne og spilldistributørene så har interessen for spill dalt en del den siste tiden. Hovedårsaken skal visst være i vente på nye konsoller fra Microsoft og Sony.

Jeg er som dere vet en grafikkhore og elsker grafikk. Jeg gleder meg til de nye konsollene kommer og vet at disse vil kunne kjøre spill med mye bedre grafikk enn det vi har i dag. Men hva annet kan de nye konsollene by på utenom bedre grafikk? Er grafikken årsaken til at interessen for spill er dalende hos oss? Hva forventer du deg av en ny konsoll fra Sony og Microsoft?

Er det grafikken som holder deg oppe som spiller eller er det andre aspekter som "spiller" inn? Er det kun grafikken til de nye konsollene som kommer til å utgjøre at interessen for konsollspill øker? Selv synes jeg det er litt vagt å si at salget krymper på grunn av at de nye konsollene enda ikke er her. Det er nå søren meg opp til spillutviklerne om å lage gode nok spill som fenger oss. For da blir jo også spillene kjøpt og interessen opprettholdt.

PC-en har alltid hatt den beste grafikken og pr. i dag spiller jeg mest på PC-en nettopp på grunn av mye bedre grafikk og for ikke å glemme mus og tastatur. Faktisk har interessen for spill på PC økt den siste tiden og det takket være spill på sosiale medier, gratis spill (free-to-play) og mange gode online rollespill. For meg er dette vel og bra for da vet jeg PC-en kommer til å henge med som spillmaskin enda en stund fremover.

Nei, det skal ikke være enkelt dette her, men jeg synes det er litt for lett av spillselskapene og si at på grunn av manglende nye konsoller, så dabber også interessen av. Det er jo søren meg ikke bare grafikken som gjør at et spill er bra, men også mange andre aspekter eller hva? Da blir det igjen opp til spillutviklerne og lage gode nok spill slik at vi blir interessert.

Hva mener du? Burde de nye konsollene fra Sony og Microsoft forlengst ha vært her eller det spillselskapene sin feil at interessen daler? Har interessen din falt i det siste for konsollspilling? Hvilken konsoll spiller du mest på?

Tror du denne Android-konsollen Ouya kan sørge for at interessen dabber av for Sonys og Microsofts konsoller?

HQ