Norsk
Blog
Farlig å være en sofagris! Du kan dø!

Farlig å være en sofagris! Du kan dø!

Skrevet av Bernt Erik den 20 juli 2012 klokken 14:21

Vi vet alle at mosjon er noe som er godt for kropp og sjel. Selv prøver jeg så godt jeg kan å trene litt. Om det er fotball, push ups, sit ups eller rett og slett sykle litt, så hjelper alt bare man kommer seg opp fra sofaen eller godstolen. Selvsagt hadde det vært enda bedre om jeg hadde satt av tid til trening, men med at livet ellers er så travelt blir dette forsømt, noe det egentlig ikke burde. Har bestemt meg for at etter sommerferien er over skal jeg sykle mer og spille mer fotball, bare for å få igang blodpumpa enda mer. Er du en sofagris og helst vil tilbringe tiden fremfor dataen eller TV-en, så lever du i følge en rapport farlig. For i følge rapporten som The Lancet har offentliggjort så dør over fem millioner mennesker av nettopp å være sofagriser.

I en verden hvor vi sitter mer og mer i ro enten i et kjøretøy, fremfor TV-en eller dataen, så går utviklingen mot at vi bare blir drygere og drygere rundt midjen. Alle vet jo hvor usunt det er å ikke å trene, men tror nok at tidsklemmen er mye av årsaken til at treningen blir forsømt av såpass mange på kloden, i tillegg til at man i stedet for å treffe venner og slekt heller sitter på sosiale medier og chatter.

Spesielt ungdom blir stadig latere og latere. Årsaken her er spill, film, sosiale medier som Facebook, Formspring, MSN, Skype og så videre. Må foreldre bli enda mer målbevisste og sette grenser for hvor lenge man kan sitte slik at ungdommene får den "trimmen" de skal ha for å oppnå det sunne livet de bør ha i oppveksten?

---

Nå som det snart er helg, er det veldig fristende med sofagristilværelsen etter en stresset arbeidsuke, men denne helgen blir det nok ikke på meg. Skal pakke til ferie og endelig starter min 14 dagers ferie. Gleder meg som bare det og regner med det i år som i fjor blir en tur til Östersund (kanskje besøke hovedkontoret til Gamereactor Sverige med Petter Hegevall i spissen). I alle fall, har mange planer for ferien og ser frem til å tilbringe den sammen med familien.

---

Hva mener du må til for å få befolkningen opp av sofaen og bli mer aktiv? Er det slik utviklingen går til at alt blir så elektronisk at vi slipper å løfte en finger for å kunne sosialisere oss? Bør det legges inn enda mer fysiske aktiviteter på skolene slik at ungdommen får rørt seg enda mer?

HQ