Norsk
Blog
Snøstorm på vei?

Snøstorm på vei?

Skrevet av Bernt Erik den 19 oktober 2012 klokken 15:20

Nå tenker du sikkert at det har rablet for meg. Det har det ikke gjort. For meteorologene er blitt mer og mer sikre på at dette skjer. For i midten av neste uke kommer det inn et meget kraftig lavtrykk fra vest og i kombinasjon med et høytrykk som bli liggende sørøst for landet, vil dette gi mer vestlig værtype. Bak dette lavtrykket kommer meget kald og sterk ishavsluft. Dette kan medføre full snøstorm så langt sør som til Sogn og Fjordane og i tillegg gi til dels store nedbørsmengder. For oss som bor på Snåsa kan dette bety at vi i slutten av neste uke fort kan få opp i 20-25cm snø og slik det ser ut så kan også årets Halloween bli en kald opplevelse med snø og kuldegrader.

Om du vil lese mer om snøstormen som er på tur, kan du gjøre det på Storm.no.

Selv er jeg veldig spent på hva denne stormen innebærer og om det blir slik meteorologene melder. Vil denne snøstormen bety at jetstrømmen kanskje forandrer retning og at vi i tiden fremover vil få mer "tradisjonelt" vær med kraftige lavtrykk og høststormer. For hittil har høsten vært veldig "slapp" i forhold til hva som bruker å være normalt.

Jeg spår en mer normal vinter med litt av hvert på menyen og snømengden i år vil ligge på mellom 70-90cm. I tillegg vil vil temperaturen være litt lavere enn det vi hadde i fjor med perioder meg forholdsvis kaldt vær med temperarturer under -20 grader. Snømengde på julaften har jeg satt til ca. 30cm i år noe som er over normalen som ligger på ca. 15cm. Mine spådommer baseres på mine målinger fra våren 1987 til og med i dag.

At vi går noen spennende tider i møte er det ingen tvil om og jeg er spent på hvordan det blir i vinter. Jeg har også skodd meg bedre til å føre målinger på vær og vind med en skikkelig værstasjon som hittil har gitt meg gode data på været. Denne værstasjonen finner du HER.

Håper du denne snøstormen skal slå til eller vil du helst at snøen skal vente enda noen uker til. Hvordan tror du vinteren blir hos deg? Gleder du deg til snøen kommer eller vil du helst ikke ha noe snø i det hele tatt om vinteren?

Nedenfor kan dere se et bilde av Malin (tv) og Emil som forventningsfullt venter på å oppleve Halloween. I år kan dette bli en kald opplevelse med snø og mange kuldegrader.

HQ