LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Norsk
      Blog
      Mine erfaringer med Forza Horizon!

      Mine erfaringer med Forza Horizon!

      Skrevet av Bernt Erik den 18 desember 2012 klokken 16:35

      Et av de bilspillene som har blitt flittigst spilt her hjemme hos oss i høst er uten tvil Forza Horizon til Xbox 360. Faktisk har jeg satt begrensninger på spilletiden, for enkelte har blitt så inn granskogen bitt av Forza-basillen, nemlig min 11 år gamle sønn. Selv har jeg også blitt sittende en god del, for spillet er noe av det beste jeg prøvd innenfor bilspillsjangeren til konsoll.

      Jeg har alltid likt Forza Motorsport-serien og spesielt etter at en kompis av meg anbefalte meg å prøve det første spillet. Da var jeg solgt og har siden vært det. Forza Motorsport var på mange måter overlegen de andre bilspillene. Spillet hadde en variasjon ingen andre bilspill kunne skilte med. Grafikken var forholdsvis bra sammenlignet med andre bilspill på den tiden (mai 2005), selv om den kunne ha vært enda litt bedre (er ikke grafikkhore for ingenting). Det som virkelig fikk meg til å elske spillet var realismen og kjøreegenskapene. For her var Forza Motorsport mange mil fremfor de andre konkurrentene selv om flere yppet seg (SimBin med sin simulatorbilspill) og var ikke langt unna. Det andre som Forza Motorsport åpnet opp for var den store variasjonen i blant annet bildeler og biler. Her kunne man fråtse og gjøre nærmest det man ville.

      Årene gikk og Forza Motorsport-serien fikk en stor plass på gaminghimmelen for oss som liker bilspill. Nå har altså et nytt Forza-spill sett dagens lys og igjen er jeg mektig imponert over hva jeg får servert. For det er ikke småtteri. Utvikleren Turn 10 har igjen slått på stortromma og lagd et meget variert spill på alle fronter og tar deler fra bilspillserier som blant annet Codemasters Dirt og Electronic Arts Need for Speed, Burnout Paradise og Eden Games Test Drive Unlimited. Dette er bilspillserier som jeg elsker og har brukt mange hundre timer på å spille. Derfor var det ekstra moro når Turn 10 nå kom med et bilspill som lignet begge disse populære seriene i tillegg til den kjente og kjære Forza Motorsport-magien vi kjenner så godt.

      Et enormt område har du å fråtse på. Det er et digert område og rundt omkring finner du både løp, ting som kan knuses som igjen gir ekstra rabatter på kjøp av deler til bilene dine i tillegg til konkurrenter som cruiser rundt omkring og som kan utfordres. Som om ikke det er nok, så kan du kjøre til den såkalte motorfestivalen i Colorado. Her møtes likesinnede og hvor du kan knive om hvem som er kongen på landeveien. Under denne festivalen ser du massevis av festglade folk. Alle står og sikler på de mange fete fete doningene som brummer som løver under panseret. Du kjenner pulsen stige i takt med rockemusikken som runger over høytalerne og du nærmest sniffe eksoslukten mens du gjør deg klar til en konkurranse. Du er rett og slett i himmelen, jeg er i himmelen og jeg elsker spillet og hvordan det er bygd opp.

      Løpene kan være tighte og det gjelder å kjøre som om det står om livet. For å tape er ikke noe mål og det gjelder å kjøre såpass bra at bonusen og pengene kommer inn på konto slik at nye biler, oppgraderinger og pimp-gjenstander kan kjøpes inn. For alt handler ikke bare om å kjøre. Nei, du har nærmest frie tøyler til hvordan bilen din skal se ut og du har all verdens av muligheter til å tune bilen din slik at den blir uslåelig. Her er valget ditt.

      Det er flere ting som gjennom spillet har tatt pusten av meg og det er hvordan området du kjører på er bygd opp. Grafikken på omgivelsene og sist men ikke minst på de mange ulike bilmodellene. Her har Turn 10 nok en gang gjort en fenomenal jobb. Flere ganger har jeg stoppet helt opp og speidet utover det flotte landskapet og sett hvor mye utvikleren har jobbet med detaljene i spillet. Rett og slett sinnssykt bra. Om du har spilt Grand Theft Auto, så vet du at man kan forandre musikken på radioen. Det kan du i Forza Horizon også. Sett på den musikken som passer deg best og kom i den perfekte sinnsstemningen for å kjøre best mulig.

      Jeg og sønnen min har nå sittet i snart 40 timer til sammen og ennå er vi rimelig hekta. Vi kjører annen hvert løp og samarbeider slik at det hele blir moro. Sønnen min har litt bedre tid til å spille, slik at jeg blir seilende litt akterut, men det gjør ikke noe på bakgrunn av sønnen min elsker å kjøre og bilspill er "sunne" spill. Vi har også prøvd oss å kjøre mot hverandre og der har jeg 40% av gangene tapt, så jeg må nok til pers og kjøre litt på kveldstid etter at sønnen min har lagt seg. For å bli knust i billøp er slettes ikke noe moro.

      Om jeg skulle ha gitt et terningkast på Forza Horizon, så ville jeg ha gitt spillet en 6-er. Dette på bakgrunn av den store variasjonen, de mange tusen mulighetene man har med bilene, grafikken og de enorme detaljerte områdene i tillegg til den heftige underholdningen som møter deg. Forza Horizon er et av de bilspillene jeg har hatt med meg på mine foredrag "Spill er sunt" og som har blitt veldig populært. For bilspill er i mine øyne sunne spill og som jeg anbefaler til så og si alle aldre. Å spille bilspill som Forza Horizon gjør at man i tillegg til å måtte tenke taktisk når det kommer til bilvalg og oppgradringer av bilene, så trener man reaksjonen. For med de kjappeste bilene, kan jeg love deg det går unna. Bare glem å blunke med øynene. Det kan få fatale følger. Alltid se etter snarveier og hold deg til det beste sporet på veien. Det kan være din oppskrift til å vinne i Forza Horizon.

      Spill er sunt anbefaler Forza Horizon og om du er på utkikk etter en julegave til dine barn og i tillegg eier en Xbox 360, ja så er dette et perfekt spill som er både holdbart og gir god underholdning. Tro meg!

      I dag slippes en ny tilleggspakke til spillet som gir deg muligheten å kjøre rally. Klippet nedenfor stammer fra denne tilleggspakken.

      Hva synes du om Forza Horizon og liker du bilspill? Er det andre bilspill som heller fanger din oppmerksomhet?

      HQ