Norsk
Blog
Barnemorderen spilte Call of Duty...

Barnemorderen spilte Call of Duty...

Skrevet av Bernt Erik den 20 desember 2012 klokken 14:49

Typisk sier jeg nå bare. VG har lagd et oppslag om at barnemorderen Adam Lanza spilte Call of Duty tiden før han utførte grusomhetene. I følge VG skal dusten ha tilbrakt mye av tiden nede i kjelleren uten vinduer og spilte Call of Duty.

Så igjen blir spillene tatt opp i mediebildet og vridd i rundt slik at det er Call of Duty som har skylden for at Adam tok livet av 27 små barn og lærere i massakren forrige uke. Selvsagt spilte han voldspill og dette er jo noe media igjen kjører en stor sak ut av. De vil jo at han ble påvirket av spillet for sin ugjerning.

ITavisen skriver følgende at voldspill nå vil bli gransket. Det har blitt fremmet et lovforslag i USA om å forske på om voldspill virkelig påvirker mennesker slik at de kan utføre grusomme ting som dette.

Selv var jeg på gråten flere ganger da jeg så og leste om det tragiske som hadde skjedd i Newtown. Det er rett og slett grusomt og som pappa selv har jeg hatt mang en sympatiklump i halsen til de foreldrene som mistet sine kjære barn.

...men å si at Call of Duty er grunnen til at Adam Lanza gikk amok på en barneskole og skjøt vilt i rundt seg, det er å tøye strikken vel langt. Spill i seg selv er jo som "alle" vet ikke bakgrunn for at en person gjør noe slikt. Det er andre grunnpilarer i livet til Adam som har fått det til å tippe over for han. Call of Duty skal selvsagt ikke ha hovedæren der. Det er nok andre elementer i livet til Adam Lanza som har ført til at han ble som han ble og gjorde det han gjorde.

Så nå kommer det garantert nok en gang til å bli en vill diskusjon om voldspill som Call of Duty og om det er "livets" rett for spill i denne sjangeren. Det finnes mange gale mennesker i verden og noen kan bli påvirket av mye som gjør at de klikker til slutt, men hovedårsaken ligger garantert ikke bare i spillene.

Selv har jeg tatt et oppgjør mot slappe foreldre til barn fra 8-13 år som blant annet kjøper voldelige spill til sine barn. Selvsagt på bakgrunn av at slike spill IKKE under noen omstendigheter skal spilles av mindreårige. De har så absolutt større problemer å skille mellom hva som er virkelighet og fantasi. Denne artikkelen stod på trykk på nettsiden til Trønder-Avisa -> - Ikke kjøp supervoldelige spill til 12-åringen

Med nå er det bare å lene seg tilbake frustrert over at nok en debatt om voldspill kommer opp i media.

Hvorfor kommer alltid spill opp som en grunn til at mennesker utfører grusomme ting? Burde det bli forbud mot å lage voldelige spill? Blir man påvirket av spill i dag eller er det andre ting som påvirker mer enn spillene?

HQ