Norsk
Blog
Egner dette spillet seg for de yngre?

Egner dette spillet seg for de yngre?

Skrevet av Bernt Erik den 21 desember 2012 klokken 12:46

Det er fort gjort at våre søte små tvinner oss foreldre rundt lillefingeren og ønsker seg gaver vi ikke har snøring på. Dette skjer veldig ofte når det kommer til spill og hvor barna vet mye mer enn det foreldrene gjør på dette området. Dette er i alle fall erfaringer jeg har fått med mine mange foredrag "Spill er sunt". Flere som har sagt at jeg burde livnære meg på kun å holde foredrag for de mener dette er veldig viktig å fortelle til foreldre rundt omkring i landet.

Selv synes jeg det er viktig å følge med tiden og se at barna får en sunn spilling uansett hva som spilles, men det å følge aldersgrensene for spillene er i mine øyne viktig og her har foreldrene forsømt mye, dessverre. Jeg har fire barn selv og jeg vet ikke hvor mange ganger sønnen min Markus på 11 år har spurt om han får lov til å spille Call of Duty: Black Ops II eller Battlefield 3 på PC-en min, men det er mange. Hittil har han klart å holde labbene unna spillet, men jeg følger selvsagt med. Som jeg har sagt til han, vi kan snakkes om ca. tre til fire år. Da kan jeg ta det opp til vurdering igjen.

Dessverre vet jeg om barn ned i 8-9 års alderen som spiller disse spillene og det blir riv ruskende galt synes jeg. Selvsagt, jeg sier ikke at de om et tiår eller to finner seg et maskingevær og skyter vilt i rundt seg på en "skole" eller et kjøpesenter, men at man skal tenke litt forebyggende.

I sammenheng med at jeg drar rundt omkring og holder foredrag, fikk jeg en telefon fra Nord-Trøndelags største avis, Trønder-Avisa om julegavekjøp til barna og da ble jo selvsagt spill tatt opp. Ut av dette ble det 19. desember lagt opp en artikkel om temaet og julegaveinnkjøp til våre søte små.

- Ikke kjøp supervoldelige spill til 12-åringen

Er du enig i artikkelen eller tror du at barn takler voldelige spill som Call of Duty: Black Ops II og Battlefield 3?

HQ