Norsk
Blog
Hvorfor konfirmere seg?

Hvorfor konfirmere seg?

Skrevet av Bernt Erik den 6 mai 2007 klokken 12:02

Jeg skal være helt ærlig og si at jeg har vokst opp i et kristent hjem og hadde aftenbønn hver kveld da jeg var liten.

Etter min mor døde mistet jeg litt av den gløden, selv om troen kanskje ikke har blitt borte, så er den ikke like sterk som før. Selvsagt konfirmerte jeg meg grunnet troen min, men er det slik at dagens ungdom konfirmerer seg på grunn av troen eller er det på grunn av pengene og gavene. Jeg bare lurer, for er mange like kristen i dag enn for noen år siden? Blir man presset av foreldrene til å konfirmere seg i kirken eller velger man det selv? Flere og flere velger borgelig konfirmasjon og det er et tegn på at mange velger å gå utenom den kristelige troen.

Hvis vi ikke tror på gud - hva annet kan vi tro på? Jeg bare lurer- Selvsagt tror jeg på Gud, men har klart blitt påvirket av vitenskapen som sier at sånn og sånn ble vi skapt og ikke av Adam og Eva. Alt høres jo så narturlig ut, så hvorfor skulle ikke universet ha blitt dannet av det Big Bang og siden utviklet seg til den verden vi kjenner i dag? Hvorfor var det ikke Gud som skapte jorden, mennesket og alle som lever på jorden? Kanskje var det noen aliens som hadde med seg en levende organisme og som videre har utviklet seg til de mange, mange tusen rasene vi kjenner i dag.

Verden vi lever i er rå og brutal og vi ser hver eneste dag på nyhetene om brutale mord og andre krigerske handlinger. Hvis det fantes en Gud, hvorfor gjør han ikke noe med det? Dette er ting jeg ofte har spurt meg selv. Klart jeg er glad for at nettopp jeg og familien min har det bra, men håper selvsagt også på at de i rundt meg skal ha det like bra om ikke bedre. Det er ikke å vente at man til tider kan miste troen, men er det håp får å få den tilbake? Hva skal til? Er det nok med å begynne å gå til kirken, eller er det andre påvirkninger som skal til?

Hva mener dere - jeg bare spør jeg! Da dere konfirmerte dere eller skal til å konfirmeres - velger dere den for pengene eller er det troen som gjør at dere velger å konfirmere dere i kirken. Er det mange av dere som velger Borgelig konfirmasjon?

HQ