Norsk
Blog
Da var LucasArts historie!

Da var LucasArts historie!

Skrevet av Bernt Erik den 3 april 2013 klokken 22:59

Mest lyst til å legge meg ned å gråte nå. En av de store spillutviklerne gjennom tidene er nå saga blott. For ca. et år siden kjøpte Disney opp LucasArts og mange fryktet da at spillselskapet ville forsvinne fra spillverdenen og hvor Disney ville kvitte seg med det.

Nå har dette skjedd og Disney sier at dette er en del av en strategi for å styrke Disneykonsernet enda mer i fremtiden. Med at nå LucasArts stenger sine kontorer, vil gjøre at mange som har jobbet i LucasArts må ta hatten sin å gå. Det vil også si at meget ventede spill som Star Wars 1313 ikke vil se dagens lys. Heller ikke det pågående Star Wars: First Assault vil bli ferdigutviklet. Begge spillene er altså blitt kansellerte.

Heldigvis er det en bitte liten glede i alt det sorgfulle og det er at flere av de ansatte vil jobbe for Disney, men utvikleren LucasArts i sin helhet vil aldri mer lage noen spill under logoen til sistnevnte. Disney sier også at dette ikke betyr at det vil dukke opp flere Star Wars-spill, men at de nå vil bruke tiden enda bedre og lage enda fetere spill i denne serien. Det er i alle fall lov å håpe.

Er det vi spillerne som er skylden i at utviklingen går den veien at den ene spillutvikleren etter den andre kaster inn årene, eller er det rett og slett for mange spillutviklere og for "dårlige" spill som gjør at det ender slik? Kanskje kan man skylde på piratkopieringen også? Jeg selv har nok ikke noe svar her, men kanskje en kombinasjon av disse punktene.

At det er en trist dag er det ingen tvil om og jeg vil nok tenke på de mange gode underholdningstimer jeg har hatt med spillene fra LucasArts. Det er nå lov å mimre litt.

Her er et lite utdrag fra en pressemelding som dukket opp i mailboksen min:
"After evaluating our position in the games market, we've decided to shift LucasArts from an internal development to a licensing model, minimizing the company's risk while achieving a broader portfolio of quality Star Wars games. As a result of this change, we've had layoffs across the organization. We are incredibly appreciative and proud of the talented teams who have been developing our new titles."

Hva er din mening om at LucasArts nå er en saga blott? Hvilket spill likte du best hvor LucarArts stod som utvikler? Kommer du til å savne utvikleren og gledet du deg til Star Wars 1313?

Skjermisen stammer fra Star Wars 1313

HQ