Norsk
Blog
Dataspill og foreldreansvar!

Dataspill og foreldreansvar!

Skrevet av Bernt Erik den 20 juni 2013 klokken 15:48

Den 5. juni var det fagdag med utgangspunkt i "Problematisk dataspill" og hvor jeg var en av tre som skulle holde foredrag. Den dagen var helsepersonell, politi, lærere og foreldre samlet for å få med seg de positive tingene med spilling og selvsagt også de negative tingene spill kan forårsake.

Som dere for lengst har fått med dere så er jeg veldig aktiv i spillbransjen og har bidratt til mye opp i gjennom årene. Jeg drar også landet rundt og holder foredraget mitt "Spill er sunt" og hvor målet mitt er å komme med tips til foreldre hvordan de skal kunne legge til rette for at barna får spille. Jeg mener at barn i tidlig alder skal kunne få muligheten til å spille om det er på nettbrett, konsoll eller PC. Med å spille i tidlig alder, lærer man seg mange ting blant annet hvordan teknologien er bygd opp, pluss trener både koordinasjon, reaksjon og språk.

I dag finnes det mange gode spill og ikke minst lærerike spill hvor barna både får god læring og sist men ikke minst blir underholdt. Ikke noe er mer perfekt enn det. Selvsagt er det viktig å være til stede når barna spiller og gjerne som mamma eller pappa setter deg litt inn i hva spillet omhandler. På den måten får du og barnet en fin start og en åpenhet rundt den fremtidige spillingen noe som er veldig viktig.

Om du vil høre da jeg ble intervjuet av NRK Radio, så kan du det ved å trykke på linken nedenfor.

Kulturnytt på NRK

God morgen Trøndelag

Distriktsnyheter

"Dessverre ble det sagt feil i reportasjen da. Er jo ikke spillutvikler da, selv om jeg har kommet med flere innspill i diverse barnespill"

HQ