Norsk
Blog
Selgere på døren!

Selgere på døren!

Skrevet av Bernt Erik den 28 juni 2007 klokken 14:15

Nå er det sommer og selgere på døren strømmer til. Enten er det selgere av støvsugere, eller så er det selgere av utenlandsk opprinnelse som står på trappen og venter på å kunne selge oss bøker, malerier, tegninger eller hva det måtte være. Det verste med disse selgerne er at de sier de har en søster som trenger hjelp og vi er de eneste som kan hjelpe med å kjøpe produktene deres. Selvsagt har jeg mine tvil om disse historiene de kommer med, men skal jeg være helt ærlig synes jeg synd på de. For jeg vet jo godt selv at mange av disse kanskje ikke har det så godt. Det verste er når disse kommer og nærmest senker deg med all skryt som finnes og så sier du, nei takk, ikke i dag! Flesteparten av gangene passer det dårlig, for penger finnes jo ikke i lommeboken bortsett fra Visa-kortet og selgerne tar jo ikke Visa, så de må som oftest gå slukkøret herfra uten å få solgt noe.

I går fikk vi besøk fra en selger som solgte bøker og han kom fra Uganda. Han hadde tre måneder på å selge bøker hvor inntektene hans gikk til å støtte søsteren som skulle opereres for ett eller annet. Det var madammen som åpnet døren og selvsagt hadde han med seg bøker som var interessante. Han startet med å fortelle henne hvor praktfull barna var, hvor fin hun var og for et flott hus vi hadde. Så fortsatte han med å forklarer hvorfor han solgte bøker samt at vi måtte kjøpe noe. Madammen nevnte at vi alle barna var med i bokklubber og at vi i grunnen fikk mange bøker derfra. Da sa selgeren at vi kunne hoppe ut av boklubbene akkurat nå og kjøpe et par bøker fra han. Bøkene kostet fra 150 til 350 kroner, så prisen var i grunnen ikke å si noe på. Problemet for vår del er at vi ikke har penger i lommebøkene og da vi nevnte dette ble selgeren veldig slukkøret. Vi beklaget og ønsket han lykke til med salget.

Inne mellom kjøper jeg diverse ting, for noe av det de kommer med er faktisk veldig bra og jeg et par ganger kjøpt både gode bøker og fine malerier. Hvordan er det med dere? Hva gjør dere når selgere dukker opp på døren? Avviser dere de med en gang eller kjøper dere noe?

HQ