Norsk
Blog
Er det likestilling på slagmarken?

Er det likestilling på slagmarken?

Skrevet av Bernt Erik den 8 november 2013 klokken 14:12

Helt siden tidenes morgen har det vært maskuline mannfolk i rollene som krigsmaskiner. Vi har fått med morsmelken at de beste soldatene er mannfolk og ikke jenter. Før i tiden så jentene ned på oss gutta om vi var gamere og beskrev oss som tapere. I dag har rollen snudd ganske så ettertrykkelig. Jentene er på full fart inn i spillmiljøene, klanene, datapartyene og spillmessene. Om du snur deg i rundt på en spillmesse, så kan du se ganske så mange jenter som både er interessert i spilling og som snakker høylydt om hvor herlig det er å være en gamerjente. Tenk på dette om du skal på spillmessen SpillExpo som åpner dørene i dag.

Jeg spiller i en klan som heter Trønderbataljonen og i det siste har faktisk to jenter meldt seg inn og vil spille sammen med oss. Ikke noe er bedre enn det synes jeg. Det beste, de spiller faktisk like godt som oss gutta og biter liker hardt i fra seg på slagmarken. Det jeg nå stiller meg spørsmål om, er det nå på tide at jentene kan spille som jenter i krigsspill. I diverse RPG-spill kan jentene lage sine egne "jentete" karakterer, men i krigsspill som Call of Duty og Battlefield, så er ikke dette mulig. Hvorfor? Nå som jentene faktisk er aktive på spillfronten som aldri før og som elsker krigsspill, så burde jo det være mulig.

Det er ikke alltid man kan se på nicket at det er en jente som spiller. Flere har nick som så absolutt skjuler at de er jenter. Er det bevist eller ikke? De jeg har snakket med sier at det ikke er tilfelle at de skjuler seg bak nicket at de er jenter, men heller at det er et bra nick. For er det noe jentene liker så er det å banke rotta av oss gutta på slagmarken i krigsspill. For gutta sin del, ville det være ekstra surt om nicket hadde bevist at det var en jente de spilte mot og som nettopp knivet dem.

DICE er en stor spillutvikler og står bak Battlefield-serien. Jeg skal ærlig innrømme å si at jeg synes det i dag er litt merkelig at det ikke finnes kvinnelige karakterer i f.eks. Battlefield 4. Det var mange jenter som håpet da DICE presenterte en kvinnelig karakter i singleplayerdelen. Mange trodde faktisk at denne jenta kanskje ville være en del av multiplayerdelen og hvor man kunne velge å spille som. Heller ikke i Call of Duty: Ghosts kan man spille som jente selv om jeg vet om mange jenter som spiller spillet.

Er jentene for forsiktige og ikke ønsker å spille med kvinnelige karakterer i spill som Call of Duty: Ghosts og Battlefield 4 eller tørr de ikke å samle seg for å påvirke de som utvikler spillene til å ønske det. Nå mener jeg faktisk at det er på tide for jentene å stå frem og kreve jentekarakterer i de populære krigsspillene. Det er dere verdt. Jeg synes det er ekstra moro om du hadde sett jentekarakterer i f.eks. Call of Duty og Battlefield spille sammen/mot deg. Med dagens likestilling er det sannelig på tide at jentene kommer med som egne karakterer i Call of Duty og Battlefield-serien eller hva mener dere gutta?

Er dere enige i dette eller vil dere at ting skal være som det er? Hvordan føler du når en jente tar rotta på deg?

bildet stammer fra jenta som er med i singleplayerdelen til Battlefield 4

HQ