Norsk
Blog
Hva skjer med klimaet?

Hva skjer med klimaet?

Skrevet av Bernt Erik den 27 september 2007 klokken 02:31

Nå har jeg sett flere programmer om klimaet vårt og hvordan det blir i fremtiden og som vanlig kan jeg ikke se annet enn elendighet, spesielt med tanke på ekstremvær. Ikke bare kommer vi til å få oppleve uværene på veldig nært hold, men det vil ha en god del å si på måten vi i dag lever på. Ikke bare vil det bli vanskeligere å drive jordbruk, men en del av næringene som f.eks. de som driver skianlegg, fiske og turistopplegg vil slite godt i årene fremover skal vi tro forskerne.

I følge forskerne vil vi i Midt og Nord-Norge få varmere somre, mens de sør for Dovre vil få mer regn og kaldere somre. Vi i Norge vil få flere stormer, fuktigere vintre både når det gjelder snø og regn. Vi vil få færre døgn med vinter hvor temperaturen er under 5 minus, vi vil få hardere kulde når den først setter inn. De i Europa vil få kaldere vintre på grunn av mer nedbør. Land så langt sør som til Spania vil få mye kaldere vær på grunn av nedbør på vinteren og mange høyereliggende steder vil få snø, noe som er en sjeldenhet i dag.

De som bor i Afrika, vil oppleve enda mer tørke samtidig som de også vil få mer nedbør. Med andre ord, vi kan konkludere med at klimaet blir snudd på hodet i følge ekspertene.

Men er dette menneskeskapt eller er det noe som har skjedd før i jorden lange, lange liv. Hva tror du? Jeg for min del tror at dette er naturlige svigninger og at jorden har opplevd varme og kalde perioder før. At vi menneskene har påvirket klimaet er nok ikke å komme bort i fra, men vi er ikke den som skal ha skylden for klimaforandringene, kun en liten del. Nei, jorden vår lever sitt eget liv og vil i mange, mange tusen år forandre seg. Faktisk er vi på tur mot en ny istid, selv om det er snakk om en del år. Visste du f.eks. at det var en liten istid i slutten på 1800-tallet? Da snødde det i juli! Nei, været kan vi ikke gjøre noe med og heller ikke klimaforandringene. Jeg tror mye er maksimert og at noen vil tjene penger på det. Selvsagt må jo forskerne ha noe å leve av også...

Nei, nå er det nok grublerier - på tide å finne sengen. God natt folkens og om ikke lenge vil det komme opp en blogg på "prosjekt værstasjon" Her et lite teaserbilde...!

HQ