Norsk
Blog
Thomas & Friends: A day at the Races

Thomas & Friends: A day at the Races

Skrevet av Bernt Erik den 18 oktober 2007 klokken 22:06

Thomas & Friends: A day at the Races

Så har jeg fått det ærefulle oppdraget å teste ut noen barnespill og denne gangen har vi (jeg og sønnen min Markus) spilt et spill om Thomas Toget og likte det veldig godt og spesielt bruken av Eyetoy-kameraet.

Thomas toget har lenge vært en populært her hos oss og det på grunn av at Markus elsker alt som har med tog å gjøre. På Snåsa er vi så heldige at en jernbane passerer forbi og vi har hatt mang en gåtur ned til jernbanestasjonen for å se togene som kjører forbi et dusin ganger hver dag. For hver gang det lyser grønt lys, så må vi gå ekstra lenge for å se om det kommer noe tog.

Da spillet Thomas & Friends: A day at the Races dukket opp ble Markus i fyr og flamme og ville spille med en gang. Klart det, sier jeg og monterer opp Eyetoy-kameraet til PS2-maskinen.

Enkelt som bare det kom vi oss inn på menyen i spillet og vips var vi gang med å hjelpe Thomas Toget med sine aktiviteter.

Det er den store løpsdagen på øya Sodor og Thomas og vennene gjør seg klare til å kjøre på nye eventyr. Alle lokomotivene vil bli kronet som den kjappeste på øya, men det kan kun bli en mester og Thomas har bestemt seg at det skal bli han i år. Med bruk av EyeToy-kameraet skal du hjelpe Thomas Toget og vennen hans for å gjøre seg klare til start. Gjennom spillet hjelper du til å nå målet mens solen etter hvert går sakte ned i horisonten.

Her finner du ti aktiviserende minispill hvor man må bruke armene. Alle spillene gjør at du må være aktiv, dra i snorer samt en masse andre småspill som krever både reaksjon og konsentrasjon. Sammen med Thomas finner du også James, Edward og Percy. Dessverre går det ganske fort å gå igjennom spillet og min sønn er kjapp til å lære, selv om dette er det første barnespillet hvor vi kan ta i bruk Eyetoy-kameraet.

Det grafiske er er heller ikke all verden, men det gjør ingenting i og med at man selv faktisk er med i spillet og må utføre oppgavene. Da spiller det ingen rolle at grafikken ikke er på topp. Lyden er også grei og du hører de kjente stemmene fra TV-serien.

Alt i alt er dette er bra spill og jeg tar av meg hatten for at man har begynt å ta i bruk Eyetoy-kameraet og selv om spillet ikke er det beste og at sønnen min sa det var for kort, så er det en god begynnelse og kanskje i neste spill vil det være flere oppdrag og utføre. Jeg hiver tommelen opp for spillet og håper på flere slike i og med at barna nå slipper å sitte passive å spille med kontrolleren i hånda, nå kan selv være med å spille i selve spillet: Det er et steg i rett retning det...

Takk Disky for et godt spill og jeg gleder meg til flere spill hvor Eyetoy er et viktig redskap.

Karakterer:
Grafikk: 6
Gameplay: 8
Lyd: 7
Holdbarhet: 6

Total: 7


Pluss: Godt gjennomtenkt spill hvor barnet selv aktivt deltar. Utfordrende oppgaver. Lyder og stemmer du kjenner fra serien.

Minus: Litt for få oppdrag selv om det er snakk om ti minispill. Det kunne ha vært flere. Ikke all verden til grafikk, men greit nok.

Testet versjon: PS2 - retail
Lansering: Ute nå

HQ