Norsk
Blog
Wii - en genimaskin utenom det vanlige!

Wii - en genimaskin utenom det vanlige!

Skrevet av Bernt Erik den 21 oktober 2007 klokken 10:36

Det er en god stund siden Wii ble lansert og jeg har alltid ønsket meg maskinen. For det er nå litt dumt at jeg som skriver så masse om spill ikke skulle vite noe om Wii-maskinens mange gleder. I starten var jeg på besøk til noen venner som hadde en Wii og jeg fikk sett hvordan ting fungerte.

Så en dag for ikke lenge siden gikk drømmen min i oppfyllelse og med Tollpost dukket det opp en pakke. I pakken var den skinnende hvit Wii med spillet Wii-sport. Noen dager tidligere hadde jeg ryddet bort min gamle Xbox og det ble en ledig plass i TV-skapet. Denne plassen ville nå min nye Wii fylle og jeg og min sønn pakket opp maskinen med en iver som fort kan minne om masse pakker og julaften på en og samme gang. Sønnen min kastet seg over kontrolleren og utbrøt "Wow - den ser jo merkelig ut - hvor er ledningen?" Jeg ler litt og sier at dette er en "fjernkontroller" som fungerer på samme måte som en TV-kontroller, bortsett fra at denne hvite saken kan du spille med. Sønnen min ser på meg med store øyne og blir enda mer ivrig med å prøve maskinen. Jeg kobler sammen ledningene, setter opp Wii'en på en fin presentabel måte. Det skal jo se fint ut for andre som kommer på besøk.

Etter et lite kvarter trykker jeg inn powerknappen og med et starter Wii'en. Sønnen min hopper opp og ned - "jeg vil prøve, jeg vil prøve, jeg vil prøve". Jeg sier at vi først må gjøre noen innstillinger før vi kan sette i igang. Så finner jeg frem Wii Sports og så er vi i gang med en drøm jeg lenge har ventet på. Sønnen min oppdager at det er et Bowlingspill der og med lys stemme roper han ut om vi kan spille det. Jeg hysjer han ned, for klokken er tross alt litt over halv åtte om morgenen og resten av huset sover. For ikke mange ukene siden var sønnen min på bursdagasselskap til en klassekamerat hvor selskapet ble arrangert på Steinkjer Bowlingsenter og der hadde han faktisk slått alle de andre barna og fikk en haug med strikes. De voksne som var med sa at han kunne uten tvil bli en stjerne i bowling og da er det kanskje ikke så rart at han ville spille bowling på Wii Sports.

Før vi begynte å spille laget vi oss en Mii. Sønnen ble enda mer ivrig når han fikk seg sin egen fantasiperson i maskinen som han kalte det. Så var vi i gang. Jeg startet opp og måtte bruke to kast før jeg fikk slått ned alle kjeglene. Sønnen min fulgte nøye med og tror du søren meg ikke at han klarte strike. Etter et lite kvarter ledet sønnen min med ti poeng og ledet suverent over meg. Ikke til å tro. Sønnen min er kun 6 år og at han gjør det så godt er veldig artig for meg å se.

Plutselig hører jeg de andre stå opp. klokken er litt over åtte og vi må gjøre klar barna til skolen. Men denne morgenen ble litt annerledes og vi fant fort ut at Wii er en maskin som ville gi familien mye glede og litt ekstra glede til far.

Jeg har hatt en del venner på besøk og alle sammen er enige om at maskinen er unik med de mulighetene som finnes i den. I tillegg har alle sammen fått prøvd Super Paper Mario og det har sørget for at de selv nå vil kjøpe seg en Wii. Vennene til sønnen og datteren min har også hatt mye glede av maskinen og elsker å kunne spille og vil gjerne spille hele tiden, men det går selvsagt ikke. Det er viktig med begrensninger, for de skal jo tross alt ut å leke også. Å bli spillavhengingige så tidlig er ikke sunt, for de kommer nok til det stadiet at de bruker mer tid på spilling enn andre fritidsaktiviteter. Det kjenner jeg veldig godt til selv da jeg var "liten"...

Jeg elsker måten å styre ting og tang inne på maskinen med Wii-moten og jeg føler meg nærmest som en meteorolog med sin såkalte "pekestokk". Dette var moro og kanskje kan jeg nå med Wii Sports bli kvitt noe av den voksende pondusen - hmmm - lovende greier! Jeg og familien min kommer til å konkurrere mye i Wii Sports og jeg skal en vakker dag slå sønnen min i bowling - bare vent, den som ler sist, ler best!

Tusen hjertelig takk for en fet maskin Nintendo. Wii'en kommer til å få god plass i mitt stadig voksende spillhjerte og med de heftige spillene som er på tur, så vet jeg at tiden fremover blir fyllt med mange fine og koselige stunder for hele familien - til og med madammen synes Wii'en var bra og ville spille en del... Hva mer en dette kan familien ønske seg...?

Hva med deg - har du mye glede av maskinen og hva liker du best med den?

HQ